Κέρδισε χρόνο, χρήματα και ηρεμία για το επόμενο διάστημα ο ΠΑΟΚ με την εντυπωσιακή νίκη-πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, νικώντας με 4-0 τη Ζίμπρου στο γήπεδο της Τούμπας, ανατρέποντας το 1-0 με το οποίο είχε ηττηθεί στο Κισινάου.

Η μεγαλύτερη ανατροπή βέβαια δεν ήταν αυτή του σκορ, αλλά της αγωνιστικής εικόνας, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης και την περασμένη Πέμπτη στην Μολδαβία αλλά και την περασμένη Κυριακή με αντίπαλο την Καλλονή, παρουσίασε αποκαρδιωτική εικόνα μέσα στο γήπεδο.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης, δικαιώθηκε με τις επιλογές του και για την ώρα ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει ηρεμήσει, περιμένοντας πάντως να γίνουν δύο ακόμη μεταγραφές, με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να βρίσκεται ένα βήμα από την Τούμπα.

Το σκορ άνοιξε στο 11’ ο Περέιρα, διώχνοντας το άγχος από τους συμπαίκτες του. Στο 45’ ο Αθανασιάδης έκανε το 2-0 και η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήγε στα αποδυτήρια με το ιδανικό αποτέλεσμα. Στο 42’ αποβλήθηκε ο Αμανί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το 3-0 έκανε ο Μακ στο 79’ και το τελικό 4-0 ο Μάρτενς στο 84’.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Ρατς, Μαντούρο (52’ Κάτσε), Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (62’ Μάρτενς), Μακ (82’ Πόζογλου), Περέιρα, Σαλπιγγίδης.

Ζίμπρου: Ρούσου, Μπουργκίου, Ερχάν, Ντεντόφ, Κλίμοβιτς, Πάβλιουτσεκ, Αμανί, Βρεμέα, Γκρόσου (46’ Αλεξέεφ), Σεπτίν (46’ Βισνάκοβς) Γιαρντάν ( 80’ Σπαρτάου).