Ο Ολυμπιακός ακολουθεί τη μεταγραφική πολιτική «αγοράζω φθηνά και πουλάω ακριβά» επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη και είναι χαρακτηριστικό ότι τους τελευταίους έξι μήνες τα χρυσά ντιλ των Μήτρογλου, Μανωλά, Σάμαρη απέφεραν στα ερυθρόλευκα ταμεία πάνω από 40 εκατ. ευρώ!

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός φρόντισε να κάνει πρώτα το ντιλ με τον Μίτσελ τον Φεβρουάριο του 2013. Ο παλαίμαχος ισπανός διεθνής της Ρεάλ Μαδρίτης θυμίζει τον Μίδα! Ο βασιλιάς Μίτσελ μετέτρεψε σε χρυσάφι τους Μήτρογλου, Μανωλά, Σάμαρη!

Τι έκανε ο τεχνικός των Πειραιωτών; Αλλαξε τακτική στην υπόθεση του Κώστα Μήτρογλου και αγνόησε τον συμπατριώτη του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος είχε απορρίψει στον Ολυμπιακό τον διεθνή σέντερ φορ.

Ο Μίτσελ στήριξε τον Μήτρογλου, του έδωσε ευκαιρίες και η τιμή του εκτινάχθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στο ποσό των 15,1 εκατ. ευρώ με τη μεταγραφή του στη Φούλαμ.

Μέσα σε έναν χρόνο ανέβηκε στα ύψη η ποδοσφαιρική αξία των Μανωλά, Σάμαρη. Ο Μίτσελ εμπιστεύτηκε στο κέντρο της άμυνας το αγαπητό παιδί του κ. Μαρινάκη, τον Κώστα Μανωλά, και η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έκανε ράλι! Η Ρόμα πούλησε τον Μαροκινό Μπενάτια στη Μπάγερν Μονάχου και με 15 εκατ. ευρώ έκανε Ρωμαίο τον 23χρονο διεθνή στόπερ. Χθες ανακοινώθηκε επίσημα η μεταγραφή του από τους Τζαλορόσι.

Και η ραγδαία εξέλιξη του Ανδρέα Σάμαρη είναι έργο του Μίτσελ. Ο ισπανός κόουτς έβαλε τον 25χρονο μέσο δίπλα στον Μανιάτη και του έδωσε τη φανέλα του βασικού, παρά το γεγονός ότι στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρί Σεν Ζερμέν την προηγούμενη σεζόν ήταν ο χειρότερος σε απόδοση παίκτης των Ερυθρολεύκων.

Το «έξυπνο χρήμα» από πωλήσεις ποδοσφαιριστών δεν αποτελεί αποκλειστικότητα για τον Ολυμπιακό. Η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη ακολουθεί το μοντέλο της Πόρτο που τα τελευταία πέντε χρόνια έχει βάλει στα ταμεία της 300 εκατ. ευρώ (!), με κορυφαίες μεταγραφές τους Αντερσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (31 εκατ. ευρώ), Καρβάλιο στην Τσέλσι (30 εκατ. ευρώ), Πέπε στη Ρεάλ Μαδρίτης (30 εκατ. ευρώ), Κουαρέσμα στην Ιντερ (25 εκατ. ευρώ), Λόπες στη Λυών (24 εκατ. ευρώ), Ντέκο στην Μπαρτσελόνα (21 εκατ. ευρώ), Μποσίνγκουα και Φερέιρα στην Τσέλσι (συνολικά 40 εκατ. ευρώ).

Ο Ολυμπιακός τον τελευταίο χρόνο τίναξε την μπάνκα στον… αέρα με έσοδα από τις μεταγραφές πάνω 62 εκατ. ευρώ. Στα 40 εκατ. ευρώ που απέφεραν οι Μήτρογλου, Μανωλάς, Σάμαρης έχουν προστεθεί τα 22, 5 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις των Φέισα, Βάις, Φεφτατζίδη, Μασάντο, Αμπτούν, Τζιμπούρ, Ντε Βισέντι.