Ο νέος Ολυμπιακός χειροκροτήθηκε από περίπου 15000 φίλους του για την απόδοση που είχε στο α΄ ημίχρονο οπότε σημείωσε τρία γκολ με τους νεοφερμένους Κασάμι, Διαμαντάκο, Αφελάι απέναντι στη Νίκη Βόλου η οποία στάθηκε αξιοπρεπώς στο β΄ ημίχρονο.

Η αφόρητη ζέστη και η μεγάλη υγρασία στο Γ Καραισκάκηςδυσκόλεψαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας , επέβαλε το ρυθμό του παιχνιδιού του από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης και δεν βρήκε αντίσταση από τους φιλοξενούμενους στο α΄ ημίχρονο. Το ματς ήταν θεωρητικά εύκολο για την ομάδα του Μίτσελ κόντρα στη νεοφώτιστη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, Νίκη Βόλου , το έκανε πιο εύκολο το γρήγορο γκολ του Παιτίμ Κασάμι (11’). Ο νεοαποκτηθείς ελβετός αμυντικός χαφ με βολίδα έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ταμπάκη (1-0), κάνοντας ποδαρικό στο σκοράρισμα σε επίσημο ματς.

Στο 28΄ ο Δημήτρης Διαμαντάκος άνοιξε λογαριασμό στο σκοράρισμα . Σε κόρνερ του Ντομίνγκες, ο Εντινγκά έπιασε κεφαλιά, η μπάλα από κόντρα έφθασε στον Διαμαντάκο ο οποίος με το αριστερό από κοντά έγραψε το 2-0 (28΄). Υστερα από τέσσερα λεπτά ο Ιμπραήμ Αφελάι ανέβασε το δείκτη του σκορ (3-0). Ο ολλανδός εξτρέμ που αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά της επίθεσης , πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της βολιώτικης ομάδας, εξουδετέρωσε τον στόπερ Μαχλελή και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (32΄).

Στο β΄ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν διάθεση για να απειλήσουν τον Ολυμπιακό, έχασαν μια σπουδαία ευκαιρία με τον Γιαννιτσιώτη (κεφαλιά), ωστόσο ο Ρομπέρτο αντέδρασε αποτελεσματικά (47΄). Η φάση αυτή ήταν προμήνυμα για γκολ για τη Νίκη. Στο 56΄ ο επιθετικός Σκoυρτάι απέφυγε τους Παπαδόπουλο (πήρε τη θέση του Μποτία στο 46΄), Αμπιντάλ και κατάλληλη στιγμή πλάσαρε τη μπάλα στα δίχτυα (3-1).

Οι Ερυθρόλευκοι έριξαν το ρυθμό τους στο β΄ ημίχρονο και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες, όπως είχαν κάνει στο πρώτο 45λεπτο.

Μοναδική κλασική ευκαιρία έχασε ο Ντοσεβί, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής, έπιασε το σουτ και ο Ταμπάκης έδιωξε τη μπάλα ( 74΄).

Η Νίκη Βόλου είχε ακόμα μία καλή ευκαιρία με τον στόπερ Ιβενς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (κεφαλιά-άουτ) στο 93΄.

Η ομάδα του Μίτσελ θέλει δουλειά και χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να αποκτήσει ομοιογένεια. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για τον ισπανό τεχνικό. Να μπορέσει να βρει την κατάλληλη χημεία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η τελευταία μεταγραφή του Ολυμπιακού ο παραγουανός επιθετικός Χόρχε Μπενίτες μπήκε στο 69΄ στη θέση του Διαμαντάκου, όμως δεν μπόρεσε να δείξει πολλά πράγματα. Καλύτερος σε απόδοση από τους νεαοποκτηθέντες των Ερυθρολεύκων ήταν ο 22χρονος ελβετός μέσος Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος αναδείχτηκε MVP της συνάντησης.

Στο 85’ η κούραση, η ζέστη και τα νεύρα οδήγησαν τους Παπαδόπουλο, Νικλητσιώτη σε έντονη αψιμαχία. Τελικά δέχτηκαν από μία κίτρινη κάρτα.

Το ματς διαιτήτευσε ο Γ. Δασκαλόπουλος (Κορινθίας). Κίτρινη κάρτα: , Ντομίνγκες, Παπαδόπουλος- Σκουρτάι, Γιαννιτσάνης, Νικλητσιώτης .

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μποτία (46΄ Παπαδόπουλος) , Μαζουάκου, Εντινγκά, Κασάμι, Αφελάι (60΄ Γκαζαριάν), Ντοσεβί, Ντομίνγκες, Διαμαντάκος.

ΝΙΚΗ Β.: Ταμπάκης, Μαρινάκης, Ιβενς, Μαχλελής, Σωτηράκος, Μέτσε, Λούικτς, Μουζακίτης (46΄ Κοτσαρίδης), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης , Σκουρτάι.