Με το πόδι στο… γκάζι από πέρσι συνεχίζει η εκπληκτική Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, η οποία με 2-1 συνολικό σκορ (1-1 το πρώτο παιχνίδι στο Μπερναμπέου) κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας απέναντι στην συμπολίτισσα Ρεάλ, στην άτυπη ρεβάνς του τελικού του Champions League.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο της σεζόν μετά το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Οι «ροχιμπλάνκος», προηγήθηκαν με το καλημέρα, όταν στο 2ο λεπτό ο Μάντζουκιτς εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αδράνεια στην άμυνα της «βασίλισσας» και με πολύ όμορφη συνεργασία βρέθηκε απέναντι από τον Κασίγιας και άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια η Ρεάλ ισορρόπησε τον αγώνα και προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, η οποία όμως δεν ήρθε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0.

Παρά το γεγονός ότι η Ρεάλ ήθελε το γκολ, την μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου την έκανε η Ατλέτικο, λίγα λεπτά μετά την έναρξη, όταν η κεφαλιά του Γκαρσία «τράνταξε» το οριζόντιο Δοκάρι του Ικερ Κασίγιας.

Στο υπόλοιπο παιχνίδι δεν άλλαξε τίποτα και έτσι η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε τη πρώτη της φετινή κούπα.

Στο 27ο λεπτό ο Ντιέγκο Σιμεόνε αποβλήθηκε καθώς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και ξέσπασε πάνω στον 4ο διαιτητή, ενώ στο 90′ τον δρόμο για τα αποδυτήρια πήρε και ο Λούκα Μόντριτς με δεύτερη κίτρινη.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Μόγια, Γκοντίν, Σικέιρα, Χουανφράν, Μιράντα, Τιάγκο, Κόκε, Γκρίζμαν (73′ Ραούλ Χιμένεθ), Ραούλ Γκαρσία (90′ Νιγκέζ), Γκάμπι, Μάντζουκιτς (85′ Ροντρίγκες)

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο (70′ Μαρσέλο), Καρβαχάλ, Κρος (46′ Ρονάλντο), Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Μπενζεμά, Χάμες (65′ Ισκο), Μπέιλ