Βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του έκανε ο Αστέρας, καθώς στον α’ αγώνα για τα πλέι οφ της διοργάνωσης νίκησε στην Τρίπολη 2-0 την Μακάκμπι Τελ Αβίβ.

Τα γκολ σημείωσαν ο Μάσα στο 29′ και ο Ζησόπουλος στο 47′ και όλα δείχνουν ευνοϊκά για τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη που έχουν τη ρεβάνς στις 28 Αυγούστου στη Λάρνακα.

Στην αρχή οι δύο ομάδες επέλεξαν ένα κλειστό παιχνίδι και μόνο κάποια σποραδικά σουτ έκαναν την εμφάνισή τους που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τους δύο τερματοφύλακες. Ωσόσο, η ελληνική ομάδα «προειδοποίησε» στο 17′ όταν ο Ρόλε με δυνατό σουτ υποχρέωσε τον Χουάν Πάμπλο σε δύσκολη απόκρουση και «χτύπησε» στο 29′ όταν με δυνατό σουτ του Μάσα, άνοιξε το σκορ.

Με ένα σουτ του Ράντι στο 42′, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ολοκληρώθηκε το α’ ημίχρονο και με ένα δεύτερο γκολ του Αστέρα ξεκίνησε το β’ καθώς στο 47′ και σε φάση διαρκείας, ο Μάσα γύρισε την μπάλα και ο Ζησόπουλος με προβολή την έστειλε στα δίχτυα.

Στη συνέχεια η Μακάμπι προσπάθησε να βγει μπροστά και απείλησε δύο φορές την εστία του Θεοδωρόπουλου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 53′ με σουτ του Ζάχαβι και στο 57′ με τον Μπεν Μπασάτ που μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά αστόχησε σε κενή εστία!

Ο Αστέρας «απάντησε» στο 79′ με ένα σουτ του Ντε Μπλάσις που έφυγε δίπλα από το δοκάρι κι έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Μπαράλες στο 85′, όταν απέναντι από τον Χουάν Πάμπλο επιχείρησε μια κακή «λόμπα».

Μάλιστα αυτή την αστοχία, παρ’ ολίγο να την πληρώσει η αρκαδική ομάδα, όταν στο επόμενο λεπτό ο Ζάχαβι βρέθηκε απέναντι στον Θεοδωρόπουλο, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Ετσι το 2-0 παρέμεινε και αποτελεί ένα «καθαρό» σκορ για την αρκαδική ομάδα, εν όψει της ρεβάνς στη Λάρνακα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι (87′ Τιε Μπι), Γκοϊαν, Μουνάφο, Ουσέρο, Ρόλε (70′ Σανκαρέ), Ζησόπουλος, Kουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Μάσα (79′ Μπαράλες).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ:Χουάν Πάμπλο, Σπούνγκιν, Τίμπι, Κάρλος Γκαρσία, Αλμπερμαν, Ζάχαβι, Ραντί (86′ Λουγκάσι), Μίκα (76′ Μπεν Χαϊμ), Γέινι, Ιγκιεμπόρ, Μπεν Μπασάτ (66′ Πρίκα).