Η παρουσία του κόσμου (7.000) στο ΟΑΚΑ έδωσε φτερά στην Εθνική ομάδα που επικράτησε με εντυπωσιακό μπάσκετ της Τουρκίας (70-56) στο μοναδικό φιλικό επί ελληνικού εδάφους.

Στη βελτιωμένη έκδοση της εθνικής έπαιξε ρόλο η πρώτη (έληξε η τιμωρία του) εμφάνιση του Νικ Καλάθη που έδωσε άλλο αέρα στην ομάδα. Παράλληλα η ομάδα είναι πλέον πιο συμπαγής και έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό λίγες μέρες πριν την έναρξη του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30 Αυγούστου).

Ο κόσμος ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα με τα καρφώματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που είχε την ευκαιρία να τον δει για πρώτη φορά από κοντά μετά το άλμα του προς τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

«Με ευχαρίστησε η ενέργεια που βγάλαμε και πάλι, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Όσο για τον Νικ, η παρουσία του ήταν πολύ σημαντική, αλλά χρειάζεται ακόμα να βρει ρυθμό» τόνισε ο Έλληνας τεχνικός Φώτης Κατσικάρης που είδε την ομάδα του να έχει μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης, παίζοντας παράλληλα γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντίπαλες και την Παρασκευή αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 41-33, 58-48, 70-56.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Αντετοκούνμπο 12 (6 ριμπ.), Μάντζαρης 5, Πρίντεζης 12 (7 ριμπ.), Βουγιούκας 9 (5 ριμπ.), Καϊμακόγλου 2, Σλούκας, Παπανικολάου 4, Γλυνιαδάκης 1, Καλάθης 12 (4 ασίστ), Βασιλειάδης 5, Ζήσης 4, Μπουρούσης 4 (5 ριμπ.).

Τουρκία (Αταμάν): Μπαλμπάι, Γκιουλέρ 6, Πρέλντζιτς, Τουντσερί 5, Σαβάς 10, Γκονλούμ 7, Αρσλάν 9, Ασίκ 7 (7 ριμπ,), Ακιόλ 3, Αλντεμίρ 2, Μαχμούτογλου.