Με τα δύο ασημένια μετάλλια, του Λούη Τσάτουμα στο μήκος και της Κατερίνας Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ, αλλά και με με την πολύ καλή συνολική παρουσία η ελληνική αποστολή του στίβου επέστρεψε τη Δευτέρα στην Ελλάδα από τη Ζυρίχη όπου διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλασσικού αθλητισμού.

Ο Λουής Τσάτουμας, τον οποίο στο αεροδρόμιο περίμενε η κοπέλα του, είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι ένα σημαντικό μετάλλιο για μένα. Πιστεύω πως η συνέχεια θα είναι εξίσου καλή με μεγάλα άλματα και μετάλλια για μένα και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ο αγώνας κρίθηκε στο πρώτο άλμα. Είχα ενόχληση στον αστράγαλο από τον προκριματικό και γι’ αυτό ήθελα να κυνηγήσω από το πρώτο άλμα μια καλή επίδοση. Ήρθε το 8,15 μ., που ήταν αρκετό. Οι προσευχές που έκανα από τον προκριματικό μέχρι τον τελικό…έπιασαν. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο σε όλους τους Έλληνες»

Όσον αφορά τους στόχους του στο μέλλον: «Μέχρι το 2016 θέλω να είμαι σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει υγεία και πηγαίνω μακριά στο σκάμμα».