Ευνοϊκή μπορεί να θεωρηθεί η κλήρωση της φάσης των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και για τις τρεις ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στη διαδικασία το μεσημέρι της Παρασκευής: Ο Κυπελλούχος Ελλάδας Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Μίντιλαντ από τη Δανία, ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να ταξιδέψει στη Μολδαβία για να τεθεί αντίπαλος της Ζίμπρου Κισινάου, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης – ο οποίος την Πέμπτη νίκησε τη γερμανική Μάιντς – καλείται τώρα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Παναθηναϊκός θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στις 21 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Δανία στις 28/8.

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στη Μολδαβία στις 21 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 28/8. Η Ζίμπρου ασφαλώς δεν είναι μεγαθήριο, αλλά χρειάζεται προσοχή καθώς έφθασε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας διαδοχικά τρεις αντιπάλους: Παίζει από τον Ιούλιο στην Ευρώπη και είναι πιο έτοιμη από τον ΠΑΟΚ που δεν έχει ακόμα επίσημο ματς στα πόδια του.

Η ομάδα της Τρίπολης θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στις 21 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 28 του μήνα, κατά πάσα πιθανότητα στην Κύπρο.

O Αστέρας βήκε πρώτος από την κληρωτίδα. Θα αντιμετώπιζε μία εκ των Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζυρίχη, Νασιονάλ Μαδέιρα, Τότεναμ, Ντνιέπρ. Τελικά, κληρώθηκε με τους Ισραηλινούς, οι οποίοι τα προηγούμενα εντός έδρας ματς τους για την Ευρώπη αναγκάστηκαν να τα δώσουν στη Λάρνακα εξαιτίας της κατάστασης στη Γάζα.

Η Μακάμπι ξεκίνησε εφέτος την προσπάθεια να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, στον οποίο κατάφερε με σχετική ευκολία να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σάντα Κολόμα, από την Ανδόρα, με δύο νίκες, 0-1 εκτός έδρας και 2-0 στη Λάρνακα.

Στη συνέχεια όμως έπεσε πάνω στην Μάριμπορ, η οποία αφού επικράτησε 1-0 στην Σλοβενία, κατάφερε να πάρει το 2-2 στην Κύπρο και να στείλει την «ομάδα του λαού» στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.