Χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του αγώνα της Σέλτικ στη Βαρσοβία για τον τρίτο προκριματικό γύρο με αντίπαλο τη Λέγκια, πλήθος οπαδών της σκωτσέζικης ομάδας απαιτούσε την επιστροφή του Γιώργου Σαμαρά στη Γλασκώβη.

Υστερα από έξι χρόνια στο Σέλτικ Παρκ, οι πρωταθλητές Σκωτίας αποφάσισαν αρχικώς να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο του 29χρονου έλληνα επιθετικού, ο οποίος εξακολουθεί να απολαμβάνει τις διακοπές του με τη σύντροφό του, Ελένη Φουρέιρα, στην Κρήτη. Αυτό είναι και το Νο1 πρόβλημα του νέου προπονητή της εθνικής ομάδας, που μπορεί να σκέφτηκε να γράψει κι εκείνος «bring back Samaras» σε ένα tweet.

Ηταν όμως τόσο πολλά τα tweets για τον Σαμαρά μετά τη συντριβή της Σέλτικ με 3-1 από τους Πολωνούς, που έγινε trend στη Σκωτία και ο Κλάουντιο Ρανιέρι δεν θα χρειάστηκε να κάνει κάτι τέτοιο. Εκαναν άριστα τη δουλειά τους οι επιθετικοί της Λέγκια και δεν αποκλείεται η πρωταθλήτρια Σκωτίας να ενδώσει στις οικονομικές απαιτήσεις ώστε να αγωνιστεί στον επαναληπτικό αγώνα, με την ελπίδα να φθάσει τα 55 γκολ με τη φανέλα της ομάδας και να τη βοηθήσει να ανατρέψει το σκορ του πρώτου ματς και να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Αυτή τη στιγμή τούτο μοιάζει να είναι το πιο πιθανό σενάριο για τον Σαμαρά, που καλό είναι για τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή να βρει άμεσα ομάδα να αρχίσει προπονήσεις και να έχει αγώνες. Πού εμπλέκεται στην υπόθεση ο Ρανιέρι; Ο ιταλός προπονητής, στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε στη χώρα του ως τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, εξέφρασε την επιθυμία να κάνει πιο επιθετικό το παιχνίδι της και ο βασικός φορ της ομάδας βρίσκεται σε απραξία.

Ο πρώτος αγώνας της Εθνικής έχει οριστεί στις 7 Σεπτεμβρίου με τη Ρουμανία για την προκριματική φάση του Euro 2016 και το αρνητικό για τον Ρανιέρι είναι ότι δεν θα έχει δώσει νωρίτερα ούτε έναν φιλικό αγώνα, αλλά και ότι οι διεθνείς επιθετικοί δεν θα έχουν ρυθμό.

Γιατί μπορεί ο Σαμαράς να μην έχει βρει ομάδα, όμως και ο βασικός αντικαταστάτης του, Κώστας Μήτρογλου, έχει αβέβαιο μέλλον. Ο 24χρονος επιθετικός εξακολουθεί να έχει συμβόλαιο με τη Φούλαμ, όμως οι Αγγλοι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να τον παραχωρήσουν. Ο Μήτρογλου προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, ενώ υπήρξε και σενάριο επιστροφής του στον Ολυμπιακό, ωστόσο τελικά δεν βρέθηκε λύση.

Επί του παρόντος, ο Μήτρογλου τουλάχιστον κάνει προπονήσεις και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτό διαβεβαίωσε τον Ρανιέρι ο ίδιος, σημειώνοντας ότι υπό τις οδηγίες του Μάγκατ συμμετέχει στην καλύτερη προετοιμασία όπου έχει ποτέ λάβει μέρος.

Τρίτος στη λίστα του επιθετικού κρούσης, ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος μόλις προ ημερών βρήκε στέγη στην Ακχισάρ Τουρκίας. Εκεί θα κάνει προετοιμασία και θα έχει αγώνες στα πόδια του, όπως θα συμβεί με τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Στέφανο Αθανασιάδη, που ύστερα από όλα αυτά έχει ακόμη περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει μια θέση στην Εθνική του Ρανιέρι.

Παρεμπιπτόντως, μιας και ο λόγος για εθνική ομάδα και ελεύθερους παίκτες, ελεύθεροι παραμένουν οι αρχηγοί της στη Βραζιλία, Γιώργος Καραγκούνης και Κώστας Κατσουράνης, τους οποίους ούτως ή άλλως δεν θα υπολόγιζε ο Ρανιέρι, όπως «άστεγος» παραμένει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Υπό προϋποθέσεις, αν είχε ομάδα και συνέχιζε να αγωνίζεται με τις επιδόσεις των δύο προηγούμενων ετών, ο Ιταλός να του έριχνε μια ματιά, όμως δεν μπορεί να έχει ούτε αυτή την εναλλακτική λύση. Οι ελληνικές ομάδες προφανώς δεν έχουν τα χρήματα για να αποκτήσουν τώρα κάποια από αυτές…