Ιστορία έγραψε πριν από λίγες ημέρες, ο Γιάννης Χατζήμπεης στη Φρανκφούρτη. Eγινε ο πρώτος Eλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε το μαραθώνιο τριάθλου Ironman στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στη γερμανική πόλη.

Ο Γιάννης Χατζήμπεης, Παραολυμπιακός αθλητής και πρωταθλητής τριάθλου, συμμετείχε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ironman της Φρανκφούρτης, όπου κάλυψε διαδοχικά 3,86 χιλιόμετρα κολύμβησης, 180 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 42,2 χιλιόμετρα μαραθωνίου δρόμου. Τερμάτισε εξαντλημένος, μετά από 13 ώρες και 46 λεπτά αγώνα, ενώ έτρεξε τα τελευταία 200 μέτρα κρατώντας την ελληνική σημαία ψηλά, συγκινημένος και επευφημούμενος από χιλιάδες κόσμο, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλοί Eλληνες της Γερμανίας.

Ο αγώνας, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί (07.00), ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός για τους 3000 και πλέον αθλητές από 60 χώρες που έλαβαν μέρος. Πραγματοποιήθηκε κάτω από πολλή ζέστη και υγρασία, ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής είχε να ξεπεράσει, πέρα από τις απαιτήσεις του ίδιου του αγώνα, και τις επιπλέον δυσκολίες λόγω της αναπηρίας στο αριστερό του χέρι.

Παρόλα αυτά, κατάφερε να ολοκληρώσει την κολύμβηση σε 1 ώρα και 13 λεπτά, και ξεκίνησε την ποδηλασία καλύπτοντας τα πρώτα 90 χιλιόμετρα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Eφτασε εξαντλημένος στο τέλος των 180 χιλιoμέτρων ποδηλασίας και ξεκίνησε το μαραθώνιο τρέξιμο 23 λεπτά αργότερα. Ολοκλήρωσε το μαραθώνιο σε περίπου 5 ώρες και τερμάτισε λίγο πριν τις 9 το βράδυ τοπική ώρα.

Ο Eληνας αθλητής αγωνίστηκε για τους σκοπούς του Non Violence Project Greece, για να υποστηρίξει την προσπάθεια για συγκέντρωση χρημάτων για την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για την εκπαίδευση νέων ανθρώπων, μαθητών και αθλητών στο να επιλύουν με ειρηνικό τρόπο τις διαφορές τους