Και επίσημα ξένο αρχιδιαιτητή αναζητεί το ελληνικό πρωτάθλημα για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Έπειτα από την ομόφωνη απόφαση των ΠΑΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με το θέμα αυτό, αποφασίστηκε ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ θα είναι από το εξωτερικό, εκτός και εάν υπάρξει κάποια διαφωνία μέλους της διοργανώτριας αρχής.

Ο συγκεκριμένος διαιτητής θα είναι εγνωσμένης αξίας, χωρίς όμως, οι οικονομικές απολαβές του να είναι υπέρογκες. Εάν ωστόσο, παρά τις προσπάθειες που θα καταβληθούν, δεν υπάρξει συμφωνία με κάποιον ξένο αρχιδιαιτητή, τότε δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να πορευτούμε με Έλληνα.

«Δεν θέλουμε ο ξένος αρχιδιαιτητής να είναι και τελευταίας διαλογής. Πρέπει να δούμε το βιογραφικό του, τι έχει κάνει στην καριέρα του και φυσικά τα χρήματα που θα ζητήσει», ήταν τα λόγια του νέου προέδρου της Σούπερ Λιγκ, Τάκη Αγραφιώτη, ο οποίος συνέχισε:

«Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι και εύκολο να συμφωνήσουμε σε κάποιον Έλληνα. Υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες στη διαιτησία, αλλά πρώτα απ’ όλα πρέπει να διώξουμε τα σύννεφα της καχυποψίας. Και με τον ξένο αυτό θέλουμε να επιτύχουμε», κατέληξε.

Υπολογίζεται ότι η αμοιβή του αρχιδιαιτητή θα είναι τουλάχιστον 200.000 ευρώ και το ζήτημα θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί μέχρι και τις 30 του μήνα όταν είναι προγραμματισμένο το ΔΣ της ΕΠΟ για να στελεχώσει την νέα ΚΕΔ.