Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και επικράτησε του Ατρομήτου με 2-1 στο τελευταίο φιλικό των δύο ομάδων πριν τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια.

Ο Μπρίτο με κεφαλιά στο 19′ άνοιξε το σκορ για τους Περιστεριώτες, που έβγαλαν κι αυτοί καλά στοιχεία εν όψει των προκριματικών του Europa League.

Ο Πέτριτς «απάντησε» στο 34′, τελειώνοντας εύκολα μια όμορφη αντεπίθεση και ο Κλωναρίδης με εξαιρετικό πλασέ στο 77ο λεπτό σφράγισε τη νίκη για τους «πράσινους».

Εντυπωσιακός ο Ζέκα, που έδωσε τις ασίστ και στα δύο τέρματα της ομάδας του, που έφτιαξε φάσεις και είχε στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα πολύ καλό πρόσωπο. Αστόχησε σε πέναλτι ο Μπεργκ στο 89′.

Στην πρώτη τους καλή στιγμή, οι Περιστεριώτες ευτύχησαν να προηγηθούν. Ο Πράνιτς δεν είχε καλύψει τον Νάνο ο οποίος βρισκόταν στη δεξιά πλευρά μετά από ένα κόρνερ που εκτέλεσε, ο Γιαννούλης σέντραρε για τον Γεωργίου, αυτός έκανε λάθος αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Μπρίτο ο οποίος λίγο μπροστά από το σημείο του πέναλτι άνοιξε το σκορ με εύκολο πλασέ. Στο 21’ ο Καραμάνος με κεφαλιά θέλησε να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ άστοχα ήταν και τα σουτ των Γιαννούλη (25’) και του Νάστου στο 29’.

Οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να πατούν καλύτερα στο χορτάρι κι έδειχναν να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσουν». Στο 34’ ο Μπεργκ γύρισε προς τα πίσω κι έδωσε στο Μέντες, ο Ολλανδός ξαναέδωσε στον Σουηδό ο οποίος βρήκε με τη μία τον Ζέκα. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» γύρισε την μπάλα στο πέναλτι όπου ο επερχόμενος Πέτριτς σκόραρε για το 1-1, μετά από μία υπέροχη ομαδική προσπάθεια των παικτών του Αναστασίου. Στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου μέρους δεν υπήρξε κάποια άλλα αξιόλογη ευκαιρία, με τον Παπαπέτρου να σφυρίζει για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς να κρατήσει καθυστερήσεις

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με την ίδια ενδεκάδα σε αντίθεση με τον Γιώργο Παράσχο που έκανε πέντε αλλαγές και έριξε στην μάχη τους Τάτο και Ναπολεόνι.

Μέχρι το 60’ δεν είχε δημιουργηθεί κάποια ευκαιρία στις δύο εστίες με το «τριφύλλι» να έχει τον έλεγχο, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Τσενάμο.

Οι πολλές αλλαγές επηρέασαν την εικόνα και των δύο ομάδων, αλλά ο Παναθηναϊκός με… όπλο την ομοιογένεια από την περσινή περίοδο είχε τον απόλυτο έλεγχο κι έψαχνε το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα. Στο 70’ ο Καρέλης ξεδίπλωσε την κόντρα και άλλαξε παιχνίδι για τον Μπεργκ, ο Σουηδός πάτησε για τον Κλωναρίδη, αλλά ο τελευταίος σούταρε αδύναμα με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Μπάρκας.

Έξι λεπτά αργότερα όμως, ο «Κλώνα» βρέθηκε με την μπάλα στρωμένη μέσα στην περιοχή, μετά από γύρισμα του Ζέκα από τα δεξιά και με φοβερό πλασέ έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Ατρόμητου για το 2-1.

Στο 87’ ο Ντίνας έκανε την πάσα για τον Μπεργκ, ο τελευταίος ανατράπηκε από τον Κούρο και κέρδισε το πέναλτι. Ο ίδιος ο Σουηδός ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μπάρκα. Ωστόσο γνώρισε στη συνέχεια την αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης (86’ Στιλ), Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (67’ Κλωναρίδης), Νάνο (80’ Χουχούμης), Τριανταφυλλόπουλος (74’ Σπυρόπουλος), Μέντες, Ατζαγκούν (59’ Ντίνας), Ζέκα, Πράνιτς (56’ Λαγός), Μπεργκ, Πέτριτς (59’ Καρέλης).

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο (64’ Μπάρκας), Ταυλαρίδης, Φυτανίδης (84’ Παπασπύρος), Μπρίτο (46’ Τάτος), Γεωργίου (46’ Ναπολεόνι), Νάστος (46’ Κιβρακίδης), Γιαννούλης (64’ Κούρος), Καραμάνος (46’ Ταβάρες), Δημούτσος (46’ Μπάλλας), Λαζαρίδης (65’ Θεολόγου), Γκαρσία (65’ Νεκουέμ).