Με γκολ του Μυλωνάκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών νίκησε 10-9 τη Ρουμανία, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του Α΄ ομίλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, και εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «8» της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική νίκη του, ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στο γκρουπ τη Δευτέρα (20:00), όταν αντιμετωπίζει την Ιταλία.

Η Ρουμανία προηγήθηκε 9-8 στο 2.30 πριν από το τέλος, αλλά η ελληνική ομάδα δεν παράτησε το ματς. Ισοφάρισε στα 28΄΄ με το γκολ του Μυλωνάκη στην κόντρα. Ο Τσαλκάνης απέκρουσε το σουτ του Ράντου στα 8΄΄ και στην τελευταία επίθεση του αγώνα, με την ελληνική ομάδα να παίζει με παίκτη παραπάνω, ο Μυλωνάκης πέτυχε το γκολ στη λήξη και χάρισε τη νίκη-πρόκριση.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 2-2, 2-3.

Ρουμανία: Στοενέσκου, Ράντου 2, Νεγκρεάν, Ντιακόνου 4, Κρέτου 1, Μπούσιλα, Ματέι Γκούιμαν 1, Κιοβεάνου, Γκοάντα, Γκεόργκε, Γκιμπάν, Ποποβίτσιου 1, Ντραγκούσιν.

Ελλάδα: Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 2, Δερβίσης, Τίγκας, Φουντούλης 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος.