Με ήττα άρχισε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε τη Δευτέρα 11-6 από το Μαυροβούνιο, σε αγώνα για τον Α΄ όμιλο και την Τρίτη (12:30) αντιμετωπίζει τη Γεωργία.

Οι καλές άμυνες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στο πρώτο οκτάλεπτο της αναμέτρησης, στο οποίο ο Αφρουδάκης άνοιξε το σκορ, περίπου 4.5 λεπτά πριν από τη λήξη. Ο Ίβοβιτς ισοφάρισε στο 1.16΄΄ για το Μαυροβούνιο, το οποίο προηγήθηκε 5.16΄΄ πριν από τη λήξη του ημιχρόνου με τον Μπουργκούλιαν.

Ο Φουντούλης ισοφάρισε στα μισά της δεύτερης περιόδου, αλλά στη συνέχεια το Μαυροβούνιο βρήκε τις λύσεις απέναντι στην ελληνική άμυνα και με σερί 4-0 προηγήθηκε 6-2 στην αρχή της τρίτης.

Ο Βλαχόπουλος μείωσε σε 6-3, ωστόσο το Μαυροβούνιο απέκτησε προβάδισμα πέντε τερμάτων (8-3), 47΄΄πριν από το τέλος της περιόδου. Ετσι το ματς έως το τέλος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-1, 3-2, 3-2.

Μαυροβούνιο (Ράνκο Πέροβιτς): Ράντιτς, Μπργκούλιαν, Πάσκοβιτς 1, Πέτροβιτς 1, Μπουργκούλιαν 1, Τσούτσκοβιτς, Μλάντεν Γιάνοβιτς 1, Νίκολα Γιάνοβιτς 1, Ίβοβιτς 3, Μίσιτς 1, Κλίκοβακ 2, Γιόκιτς, Στσεπάνοβιτς.

Ελλάδα (Σάκης Κεχαγιάς): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης, Δερβίσης, Τίγκας 1, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος.