Ο Ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ, Μάικ Σιζέφσκι, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το απόγευμα την προεπιλογή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Ισπανία. Η προεπιλογή περιλαμβάνει 19 παίκτες και η προετοιμασία θα αρχίσει στις 28 Ιουλίου στο Λας Βέγκας.

Αναλυτικά η προεπιλογή: Μπράντλεϊ Μπιλ (Γούιζαρντς), ΝτεΜάρκους Κάζενς (Κίνγκς), Στέφεν Κάρι (Νάγκετς), Άντονι Ντέιβις (Γουόριορς), Αντρέ Ντράμοντ (Πίστονς), Κέβιν Ντουράντ (Θάντερ), Κένεθ Φαρίντ (Νάγκετς), Πολ Τζορτζ (Πέισερς), Μπλέικ Γκρίφιν (Κλίπερς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), Γκόρντον Χέιγουαρντ (Τζαζ), Κάιρι Ίρβινγκ (Καβαλίερς), Κάιλ Κόρβερ (Χοκς), Ντάμιαν Λίλαρντ (Μπλέιζερς), Κέβιν Λοβ (Τίμπεργουλβς), Ντέρικ Ρόουζ (Μπουλς), Ντεμάρ Ντερόζαν (Ράπτορς), Τσάντελρ Πάρσονς (Μάβερικς) και Κλέι Τόμπσον (Γουόριορς).

Όπως αναμενόταν από την αποστολή απουσιάζουν οι: Λεμπρόν Τζέιμς, Καρμέλο Άντονι και Ράσελ Ουέστμπουκ, οι οποίοι θέλησαν να ξεκουραστούν.

Όσον αφορά τη δωδεκάδα που θα ταξιδέψει στην Ισπανία θα ανακοινωθεί την 1η Αυγούστου.

«Κοιτάζοντας το ρόστερ είμαι εντυπωσιασμένος από τα όσα κατάφεραν την περασμένη σεζόν οι παίκτες. Είναι σημαντικό που υπάρχουν και κάποιοι παίκτες οι οποίοι ξέρουν πως είναι να αγωνίζεσαι για το χρυσό μετάλλιο σε διεθνές επίπεδο. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να εκπροσωπήσουμε την πατρίδα μας με σεβασμό ώστε να την κάνουμε περήφανη», είπε ο Μάικ Σιζέφσκι.