Ο «κεραυνοβόλος πόλεμος» είχε αυτή τη φορά εμπνευστή-στρατηγό τον Γιοακίμ Λεβ. Σε έξι λεπτά, η Γερμανία ταπείνωσε στον ημιτελικό του Μπέλο Οριζόντε τη Βραζιλία. Τα έξι λεπτά της καταστροφής για τους Βραζιλιάνους που είδαν το όνειρο της κατάκτησης του τροπαίου, να μετατρέπεται σε εφιάλτη και μάλιστα με απίστευτη συντριβή.

Η τακτική: Αιφνιδιασμός και ταχύτατες επελάσεις στην περιοχή του Ζούλιο Σέζαρ. Ηταν μία εξωπραγματική γερμανική παράσταση. Αξίζει μόνο να σημειώσουμε πως οι Γερμανοί είχαν 14 σουτ από τα οποία τα 12 ήταν στην βραζιλιάνικη εστία. «Η άμυνα της Βραζιλίας έχει συνθηκολογήσει», σχολίασε στο ραδιόφωνο του BBC, ο πρώην αμυντικός, της Αγγλίας, Ντάνι Μιλς. Ενας ημιτελικός που είχε διάρκεια μόλις 29 λεπτά. Τόσο ήθελαν οι Γερμανοί…

Η ομάδα του Λουίς Σκολάρι παραδόθηκε αμαχητί και οι Βραζιλιάνοι στις εξέδρες ξέσπαγαν σε κλάματα. «Μινεϊράζο», σημείωσε ο Τύπος της Βραζιλίας, επιστρέφοντας στο 1950 και το «Μαρακανάζο», όταν η Βραζιλία είχε ηττηθεί στον τελικό του Μαρακανά από την Ουρουγουάη. Η Marca το είδε διαφορετικά σημειώνοντας στην ηλεκτρονική της έκδοση στο ημίχρονο του αγώνα: «Alemaniazo».

Χωρίς Νεϊμάρ και Τιάγκο Σίλβα, η Βραζιλία φαινόταν χαμένη πριν αρχίσει ο ημιτελικός. Οι επιλογές του Σκολάρι, ο μικρόσωμος Μπερνάρ και ο Ντάντε χάθηκαν και ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν αδύνατο να ξεπεράσει τη γερμανική ορμή. Στο α’ μέρος, η Βραζιλία δεν υπήρχε στο γήπεδο.

Στο 11′ ο Τόμας Μίλερ σούταρε σαν σε προπόνηση ύστερα από το κόρνερ του Κρος για να ανοίξει το σκορ. Στο 23′ άρχισε η γερμανική επέλαση. Ο Μίροσλαβ Κλόζε με διπλή προσπάθεια σημείωσε το 2-0 και μπήκε στο βιβλίο της ιστορίας του Μουντιάλ καθώς έφτασε τα 16 γκολ και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Κρος. Σκόραρε στο 24′ και 26′ για να φτάσει το σκορ στο 4-0. Ο Κεντίρα στο 29′ πέτυχε το 5-0, αφήνοντας αποσβολωμένους τους παίκτες της Βραζιλίας που πήγαν στα αποδυτήρια κάτω από έντονες αποδοκιμασίες.

Το β’ μέρος, ήταν φυσικά διαδικαστικού χαρακτήρα. Αν εξαιρέσουμε τη φάση του 53′ (διπλή απόκρουση Νόιερ σε σουττου Παουλίνιο), οι παίκτες της Βραζιλίας φαίνονταν να περιμένουν απλά το τελευταίο σφύριγμα. Ο Ζούλιο Σέζαρ έδιωξε το σουτ του Μίλερ στο 60′ , αλλά δεν κατάφερε να αντιδράσει απέναντι στον Σίρλε (68′ και 79′), ο οποίος ανέβασε το σκορ στο 7-0! Στο 89′ ο Οζίλ παραλίγο να σκοράρει το όγδοο γκολ και ένα λεπτό αργότερα, ο Οσκαρ πέτυχε το μοναδικό γκολ της Βραζιλίας…

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μαρσέλο, Ντάντε, Νταβίντ Λουίζ, Λουίς Γκουστάβο, Φερναντίνιο (46′ Παουλίνιο), Χουλκ (46′ Ραμίρες), Μπερνάρντ, Οσκαρ, Φρεντ (69′ Γουίλιαν).

Γερμανία: Νόιερ, Λαμ, Χέβεντες, Χούμελς (46′ Μερτεζάκερ), Μπόατενγκ, Κεντίρα (76′ Ντράξλερ), Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ, Οζίλ, Κρος, Κλόζε (58′ Σίρλε).

Φίλοι της Βραζιλίας αποχωρούν από το γήπεδο δυσαρεστημένοι πριν λήξει το α’ ημίχρονο

Δυσαρεστημένοι φίλοι της Βραζιλίας καίνε τη φανέλα του Νεϊμάρ