Η FIFA αποφάσισε ότι δεν θα κινηθεί πειθαρχική δίωξη κατά του κολομβιανού αμυντικού Χουάν Καμίλο Ζούνιγκα, ο οποίος χτύπησε με το γόνατο και προκάλεσε κάταγμα σπονδύλου στο βραζιλιάνο άσο Νεϊμάρ, ο οποίος θα χάσει και το υπόλοιπο του Μουντιάλ.

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA αποφάσισε ότι δεν μπορεί να ληφθεί καμία αναδρομική δράση, επειδή το περιστατικό τελούσε τη συγκεκριμένη στιγμή υπό την επίβλεψη του διαιτητή του αγώνα», ανακοίνωσε η διεθνής ομοσπονδία.

Νωρίτερα, η FIFA απέρριψε ως «απαράδεκτες» τις κατηγορίες του γερμανικού Τύπου σχετικά με μια πιθανή «κρυφή ατζέντα», με στόχο την ενθάρρυνση διαιτητών να μην τιμωρούν αυστηρά τα φάουλ, δηλαδή με κίτρινες ή κόκκινες κάρτες, ώστε να έχουμε καλύτερο θέαμα στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κάτι όμως το οποίο μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία των παικτών.

Παράλληλα η FIFA απέρριψε την έφεση της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας με την οποία ζητούσε τη διαγραφή της κίτρινης κάρτας που δέχθηκε ο Τιάγκο Σίλβα στον ίδιο αγώνα με την Κολομβία, με αποτέλεσμα να χάσει τον ημιτελικό με τη Γερμανία.