Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, παρουσίασε τον νέο προπονητή της ομάδας, Σάκη Τσιώλη. Ο Πανόπουλος τόνισε ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, σε επαγγελματική ομάδα και ακαδημίες, κάλεσε τους φιλάθλους να στηρίξουν την νέα αυτή προσπάθεια, ενώ ανακοίνωσε ότι ο τεχνικός διευθυντής, Γιάννης Παπαδημητρίου, αναβαθμίζεται και από τον επόμενο μήνα θα αναλάβει και καθήκοντα αντιπροέδρου, αλλά και εκπροσώπου στη Σούπερ Λίγκα.

«Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια για τον προπονητή, ότι θα τον στηρίξω κι άλλα… τετριμμένα, γιατί η πορεία μου στο χρόνο σχετικά με τους προπονητές είναι αυτή που είναι. Δεν θα το πω, λοιπόν, ότι θα τον στηρίξω, έστω κι αν το αισθάνομαι με το παραπάνω» είπε ο Χρήστος Πανόπουλος αναφορικά με το νέο τεχνικό της ομάδας.

Ο Σάκης Τσιώλης πήρε στη συνέχεια το λόγο και τόνισε: «Η ομάδα έχει τις δυνατότητες να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει ο ιδιοκτήτης. Στοχεύουμε σε μία πρωταγωνιστική πορεία. Δεν δικαιολογείται κάτι λιγότερο με όλες τις προδιαγραφές της Ξάνθης. Οφείλουμε να στοχεύουμε στις ψηλές θέσεις. Στην ομάδα υπάρχει συνέπεια και οργάνωση σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο.

Στο τέλος πρέπει όλοι μας να δικαιώσουμε τον μεγαλομέτοχο για την επιλογή του. Θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνιση, μιας και γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση για παίκτες που έχουν δουλέψει στο παρελθόν μαζί μου. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στον τεχνικό διευθυντή και στον υπεύθυνο του τμήματος σκάουτινγκ, είπα πως θέλω να έρθουν παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κι όχι συγκεκριμένοι παίκτες».

Ο Σάκης Τσιώλης είπε επίσης:

Για την περσινή πορεία της Ξάνθης: «Με το τελείωμα του α΄ γύρου πίστευα ότι θα ολοκλήρωνε την παρουσία της στην πρώτη οκτάδα. Κάποιες συγκυρίες και κάποια αποτελέσματα την έφεραν στην δύσκολη θέση. Χαθήκαν και παιχνίδια που με την δυναμική που έχει η ομάδα θα μπορούσε να τα αποφύγει, χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να αναφερθώ αρνητικά στους προηγούμενους προπονητές».

Για τις μεταγραφές: «Ένας επαγγελματίας προπονητής παίρνει πρώτα-πρώτα το ρόστερ στα χέρια του. Υπάρχουν 22 παιδιά και μέχρι την Παρασκευή θα βρίσκονται όλοι παρόντες στην προπόνηση. Το προσεχές διάστημα θα έχω σαφή άποψη γι’ αυτούς. Από εκεί και μετά θα κοιτάξουμε το καλύτερο. Πάντως, επιθυμώ ένα ρόστερ μέχρι 32 ποδοσφαιριστές». Ο Χρήστος Πανόπουλος διευκρίνισε από την πλευρά του ότι οι (ήδη ανακοινωθείσες) μεταγραφές των Παπαστεριανού και Λισγάρα είχαν «κλείσει» πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Τσιώλη.

Για την αξιοποίηση των ακαδημιών: «Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, υπάρχουν εφήμερες επιτυχίες. Το στίγμα του ο προπονητής το αφήνει με μία παρακαταθήκη με νέα παιδιά. Θα έχουμε ένα ρόστερ 30-32 ποδοσφαιριστών, γιατί σ’ αυτό θα υπάρχουν και παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία. Όλο το τεχνικό τιμ να είστε σίγουροι πως θα βρίσκεται κοντά, παρακολουθώντας τις δραστηριότητες και την εξέλιξη της Ακαδημίας».

Τέλος, ο Τσιώλης έκανε τις εκτιμήσεις του για το νέο πρωτάθλημα: «Λόγω του ότι φέτος υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες, θεωρώ πως από την 1η αγωνιστική θα υπάρχει μεγάλη ένταση μέσα στα γήπεδα. Εμείς δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από τις υπόλοιπες 17 ομάδες».

Ο Χρήστος Πανόπουλος ρωτήθηκε αν θα γίνει μεταγραφή παίκτη «κράχτη». Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ήταν… αφοπλιστικός: «Ο… κράχτης είναι ο Τσιώλης!», απάντησε.