Η Γερμανία νίκησε δύσκολα στην παράταση την μαχητική Αλγερία με 2-1 (κανονική διάρκεια 0-0) και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ όπου την περιμένει η Γαλλία.

Η Αλγερία, εξαιρετικά οργανωμένη στην άμυνα, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στη Γερμανία ιδιαίτερα στο α’ μέρος. Η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, ενώ οι Αλγερινοί «χτυπούσαν» στην κόντρα και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο α’ μέρος με τους Σλιμανί (9′), Φεγκουλί (14′) και Σοντανί (18′).

Ο τερματοφύλακας της Αλγερίας, Εμ Μπολί, πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις ιδιαίτερα στο β’ μέρος. Η πρώτη επικίνδυνη στιγμή για τη Γερμανία ήταν στο 41′ όταν ο Εμ Μπολί απέκρουσε σουτ του Γκέτσε. Στο β’ μέρος, ο αλγερινός τερματοφύλακας σταμάτησε τους Μουσταφί (49′), Λαμ (55′), Μίλερ (80′), Σβάινσταϊγκερ (89′).

Παρά τις προσπάθειες των Γερμανών, οι Αλγερινοί άντεξαν και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, ο Σίρλε στο 92′ έδωσε προβάδισμα στη Γερμανία. Στο 119′ ο Οζίλ σκόραρε διαμορφώνοντας το 2-0, ενώ στο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζαμπού μείωσε σε 2-1.

Γερμανία: Νόιερ, Μουστάφι (70′ λ. τρ. Κεντίρα), Μέρτεσακερ, Χέβεντες, Μπόατενγκ, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ (108′ λ.τρ. Κράμερ), Κρόος, Γκέτσε (46′ Σίρλε), Εζίλ, Μίλερ.

Αλγερία: Εμ Μπολί, Γκουλάμ, Μπελκαλέμ, Μαντί, Χαλίς (97′ λ.τρ. Μπουγκέρα), Λασέν, Σουντανί (100′ Τζαμπού), Ταϊντέρ (78′ Μπραχίμι), Μοστεφά, Φεγκουλί, Σλιμανί.