Χαμός προκλήθηκε στην αποστολή της εθνικής Γκάνας, λίγες ώρες πριν από τον κρίσιμο αγώνα με την Πορτογαλία με φόντο την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ξέσπασε επεισόδιο μεταξύ ποδοσφαιριστών και παραγόντων για τα χρήματα που είχαν να λαμβάνουν από την ομοσπονδία, η οποία τους μετέφερε τρία εκατ. δολάρια σε μετρητά στο ξενοδοχείο! Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν παίκτες, προπονητής και μέλη της ομοσπονδίας, ενώ εκτός αποστολής τέθηκαν οι Μπόατενγκ και Μουντάρι.

Ο τελευταίος, λέγεται ότι χαστούκισε τον εκπρόσωπο της ομοσπονδίας, Μόουζες Πάρκερ Αρμα, ενώ ο Μπόατενγκ επιτέθηκε φραστικά στον προπονητή, Κουέσι Απια, μπροστά σε όλους τους παίκτες.

Η αναταραχή είχε ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες, όταν βγήκε στην επιφάνεια η απειλή των διεθνών να απέχουν από το υπόλοιπο του Μουντιάλ εάν δεν λάμβαναν άμεσα τα χρήματα που τους οφείλονταν από την ομοσπονδία για πριμ, μισθούς και οδοιπορικά.

Το βράδυ της Τετάρτης ναυλώθηκε τσάρτερ που μαζί με κομβόι αστυνομικής συνοδείας μετέφεραν τα χρήματα στη Βραζιλία και στη συνέχεια στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η ομάδα.

Σύμφωνα με την «Globo», η πληρωμή έγινε από την ομοσπονδία στους παίκτες, θέλοντας να δώσει ένα έξτρα κίνητρο για την πρόκριση απόψε κόντρα στην Πορτογαλία.

Παράλληλα, το πρακτορείο «Agence France Press», αναφέρει ότι οι παίκτες της Γκάνας έμπαιναν ένας – ένας σε κάποιο δωμάτιο και έφευγαν με περίπου 100.000 δολάρια στις… τσέπες τους.