Η καταπληκτική Κόστα Ρίκα του Χόρχε Λουίς Πίντο, μετά την Ουρουγουάη ταπείνωσε και την Ιταλία, και ήδη είναι στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Η Κόστα Ρίκα νίκησε στην πόλη Ρεσιφέ την Ιταλία 1-0 με γκολ που σημείωσε ο Ρουίς στο 44′.

Η ομάδα του Τζόελ Κάμπελ, που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό στο τελευταίο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, έχει ήδη αφήσει εκτός την Αγγλία και φυσικά, μία από τις Ουρουγουάη και Ιταλία, που συγκρούονται στην τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου.

Μετά το γκολ, η Κόστα Ρίκα, χρησιμοποίησε την κλασική ιταλική συνταγή, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους και ετσι, δεν άφησε περιθώρια στην ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις για την εστία του Νάβας.

Ουσιαστικά, η Ιταλία είχε μία καλή φάση στο 31′ όταν ο Μπαλοτέλι αστόχησε σε λόμπα, ενώ η Κόστα Ρίκα διαμαρτυρήθηκε δίκαια στο 43′ καθώς ο διαιτητής Ενρίκε Οσες δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Κάμπελ από τον Κιελίνι.

Στο β’ μέρος, η Ιταλία πίεσε, αλλά η άμυνα της Κόστα Ρίκα ήταν καλά οργανωμένη και δεν απειλήθηκε.

Ιταλία: Μπουφόν, Κιελίνι, Νταρμιάν, Μότα (46′ Κασάνο), Καντρέβα (57′ Ινσίνιε), Αμπάτε, Μαρκίζιο (67′ Τσέρτσι), Μπαλοτέλι, Μπαρτζάλι, Ντε Ρόσι, Πίρλο.

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Γκονσάλες, Ουμάνα, Μπόρχες, Ντουάρτε, Μπολάνος, Κάμπελ (74′ Ουρένα), Ρουίς (81′ Μπρένες), Ντίας, Τεχέδα (67′ Κουμπέρο), Γκαμπόα.