Την πρόσληψη του Δημήτρη Ιτούδη, επί χρόνια Νο2 στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και πέρυσι προπονητή της τουρκικής Μπάνβιτ, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία μετά τη νέα αποτυχία στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας απέπεμψε τον Ιταλό Ετόρε Μεσίνα.

«Το διοικητικό συμβούλιο ανακοινώνει τον 43χρονο Δημήτρη Ιτούδη ως πρώτο προπονητή της ομάδας. Ο έλληνας τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών. Το διοικητικό συμβούλιο, με επικεφαλής τον Σεργκέι Ιβάνοφ, εξέτασε μια λίστα με υποψήφιους προπονητές και κατέληξε στον κ. Ιτούδη», ανέφερε στην ανακοίνωσή της ρωσική ομάδα.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε: «Νιώθω πολύ περήφανος που βρίσκομαι στη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ. Το μόνο που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι πώς όλοι στην ομάδα θα δουλέψουν σκληρά και θα παίξουν όσο πιο καλά γίνεται».

Το εγκώμιο του έλληνα προπονητή έπλεξε ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν ο οποίος είπε: «Γνωρίζουμε το τι μπορεί να κάνει ο Δημήτρης. Παρακολουθούμε στενά την καριέρα του εδώ και καιρό. Είναι εξαιρετικός, έχει εμπειρία και υπομονή. Είδαμε πώς διαθέτει φρέσκιες ιδέες και αυτό είναι θετικό. Σίγουρα θα δώσει στην ομάδα νέα ώθηση και θα μπορέσει να δημιουργήσει μία ομάδα με νέους αθλητές και πιο έμπειρους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και την ηγεσία της Μπάνβιτ που δέχθηκε την επιθυμία του και του επέτρεψε να αναλάβει ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης».

Η Μπάνβιτ, την οποία ο Δημ. Ιτούδης ανέλαβε ως μια άσημη ομάδα του τουρκικού πρωταθλήματος και την οδήγησε ως τα ημιτελικά του θεσμού, δέχτηκε να «σπάσει» το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει πέρυσι με τον έλληνα προπονητή.