Δεν άξιζε η εθνική την ήττα με αυτό το σκορ στο πρώτο της παιχνίδι στο Μουντιάλ. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε στο Μπέλο Οριζόντε από την Κολομβία με 3-0, ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς.

Η Κολομβία δεν εντυπωσίασε και ουσιαστικά με τρεις φάσεις πέτυχε ισάριθμα γκολ. Για τα δύο πρώτα μάλιστα έχει ευθύνη η ελληνική άμυνα. Οχι βέβαια πως και η εθνική έδειξε κάτι ιδιαίτερο, όμως, οι διεθνείς μπορούν να μιλήσουν για ατυχία, καθώς είχαν φάσεις για γκολ, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Φάνη Γκέκα στο 64′.

Η Κολομβία αιφνιδίασε καθώς εκμεταλλεύτηκε λάθη της ελληνικής άμυνας και προηγήθηκε στο 5′ με τον Αρμέρο. Στη συνέχεια, οι παίκτες της Κολομβίας έδωσαν χώρο στην εθνική που είχε δύο καλές φάσεις για γκολ με τον Κονέ. Στο β’ μέρος, η ελληνική ομάδα μπήκε και πάλι δυνατά, αλλά μία νέα αδράνεια στην άμυνα έφερε το δευτερο γκολ της Κολομβίας,από τον Γκουτιέρεζ (58′). Η καλύτερη στιγμή για την εθνική ήταν το δοκάρι του Γκέκα στο 64′, ενώ και στο 78′ ο Σαμαράς είχε ένα καλό σουτ λίγο άουτ. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ροντρίγκεζ.

Ο Αμερικανός διαιτητής Ματ Γκάιγκερ, έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σάντσεζ, Παπασταθόπουλο και Σαλπιγγίδη.

Κολομβία: Οσπίνα, Σαπάτα, Γιέπες, Σάντσεζ, Αρμέρο (74′ Αρίας), Αγκιλάρ (69′ Μεχία), Γκουτιέρεζ (76′ Μαρτίνεζ), Ροντρίγκεζ, Κουαδράδο, Ιμπάργκο, Ζουνίγκα

Ελλάδα: Καρνέζης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Κονέ (78′ Καραγκούνης), Μανιάτης, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (57′ Φετφατζίδης), Σαμαράς, Γκέκας (64′ Μήτρογλου)

Στατιστικά

ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ

12 ΤΕΛΙΚΕΣ 12

8 ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ 7

19 ΦΑΟΥΛ ΚΑΤΑ 14

4 ΚΟΡΝΕΡ 4

46% ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ 54%

ΘΕΑΤΕΣ: 53.000