Ο αρχηγός της Εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης, έστειλε το δικό του μήνυμα μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ: «Πιστευω ότι όποιος δεν μας σεβαστεί θα το πληρώσει».

«Αισθάνομαι καλά. Αν έχεις γευτεί την εμπειρία ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, ξέρεις πως είναι. Εχεις σίγουρα τρία παιχνίδια και πρέπει να είσαι προσγειωμένος και συγκεντρωμένος στον στόχο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη».

Ο Καραγκούνης επεσήμανε πως η εμπειρία από την προηγούμενη διοργάνωση της Νοτίου Αφρικής, μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα για την ελληνική ομάδα: «Υπάρχουν όμως πολλοί παράμετροι, όπως η κατάσταση που θα είναι ο καθένας μας, την ημέρα του ματς. Εχουμε σπουδαία παιχνίδια σε ένα μεγάλο τουρνουά», είπε.

Στη συνέχεια ο 36χρονος παίκτης αναφέρθηκε στους στόχους της ελληνικής ομάδας: «Ο βασικός μας στόχος είναι να προκριθούμε στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων. Είναι κάτι που δεν έχουμε πετύχει ποτέ. Για να συμβεί θα πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ο πιό σημαντικός αγώνας για εμάς είναι η πρεμιέρα με την Κολομβία, η οποία είναι μία επικίνδυνη ομάδα».

Ο Καραγκούνης ρωτήθηκε αν τον ενοχλεί το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν αναφέρεται συχνά, μεταξύ των μεγάλων ομάδων: «Οχι ιδιαίτερα. Μερικές φορές είναι καλό επειδή -είτε σε σέβονται είτε όχι- η αλήθεια φαίνεται στο γήπεδο. Εκεί άλλωστε απαντήσαμε στις κριτικές, τα τελευταία δέκα χρόνια. Πιστευω ότι όποιος δεν μας σεβαστεί θα το πληρώσει.Ξέρουμε ποιοί είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Αν είμαστε ενωμένοι ως ομάδα μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα».

Για το κλίμα που επικρατεί στην Εθνική είπε: «Είμαστε δεμένοι ως ομάδα, καθώς παίζουμε χρόνια μαζί και λειτουργούμε ως σύνολο. Περνάμε καλά μαζί, απολαμβάνουμε τις επιτυχίες και αντιμετωπιζουμε τις αποτυχίες».

Τέλος, αναφέρθηκε στον Φερνάντο Σάντος: «Είναι ο προπονητής μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τον ξέρουμε και μας ξέρει. Με τις οδηγίες του φτάσαμε στην προημιτελική φάση του Euro 2012 που ήταν σπουδαία επιτυχία.Δούλεψε πάνω στο έργο του προηγούμενου προπονητή μας και προσθέτοντας στοιχεία της δική του φιλοσοφίας, μας έφερε σε αυτή τη διοργάνωση. Ελπίζω λοιπόν να μας οδηγήσει και στον δεύτερο γύρο».