Ο φιλικός αγώνας της Ιταλίας με την Ιρλανδία τελείωσε χωρίς τέρματα και σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Ρικάρντο Μοντολίβο, ο οποίος χάνει το Μουντιάλ! Ο μέσος της έσπασε το πόδι του, μία είδηση που προκάλεσε σοκ στον τεχνικό της ομάδας, Τσεζάρε Πραντέλι, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Έτσι, θα μείνει εκτός δράσης για τους επόμενους τρεις μήνες με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ιταλίας να καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του για το κέντρο της μεσαίας γραμμής.

Στο 15′ μετά από δυνατό μαρκάρισμα του Πιρς ο 29χρονος έπεσε στο χόρτο και τελικά χρειάστηκε να αποχωρήσει με φορείο. Το γεγονός ότι χάνει το Μουντιάλ είναι δεδομένο για τον πολύ άτυχο «Μόντι» ο οποίος θα μείνει για αρκετούς μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης στο φιλικό του «Κρέιβεν Κότατζ» είναι ότι μετά το πολύ δυσάρεστο συμβάν η Σκουάντρα Ατζούρα ουσιαστικά δεν μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο κόντρα στην Ιρλανδία. Ο πρώην άσος της Φιορεντίνα θα μεταβεί στο Τσέλσι και στο νοσοκομείο Westminster για εξετάσεις.

Ωστόσο, δεν χρειάζονταν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού ο ίδιος ο άτυχος παίκτης, την ώρα που έβγαινε από το γήπεδο με φορείο, έλεγε στους γιατρούς: «Εσπασα το πόδι μου, τελείωσε»!