Ο Βρετανός επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ, ένας από τους πιο ευφυείς ανθρώπους στον κόσμο, ανέλυσε τις πιθανότητες της Αγγλίας για την κατάκτηση του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο 72χρονος επιστήμονας, ανέφερε στην ανάλυσή του ότι η Αγγλία θα πρέπει να αγωνίζεται με τις κόκκινες εμφανίσεις και με σύστημα 4-3-3, ενώ σημείωσε ότι τα Λιοντάρια θα πρέπει να ελπίζουν να τους σφυρίξουν Ευρωπαίοι διαιτητές, αφού τους είναι πιο συμπαθές το Αγγλικό ποδόσφαιρο, ενώ χαρακτήρισε…. μπαλαρίνα τον Λουίς Σουάρες.

«Οι ευρωπαίοι διαιτητές συμπαθούν περισσότερο τον τρόπο που παίζεται το άθλημα στην Αγγλία, ενώ συμπαθούν λιγότερο τις… μπαλαρίνες σαν τον Λουίς Σουάρες» είπε ο Χόκινγκ αφήνοντας αιχμές για τον Ουρουγουανό επιθετικό της Λίβερπουλ ότι «βουτάει».

«Σε αντίθεση με τη γνώμη των ταμπλόιντ, η παρουσία των Wags (σ.σ. σύζυγοι των ποδοσφαιριστών) δεν τους επηρεάζει» προσέθεσε ο Βρετανός επιστήμονας, ο οποίος ανέλυσε και τη θεωρία του για τις εκτελέσεις των πέναλτι, συμβουλεύοντας ότι πρέπει να τα εκτελούν κυρίως επιθετικοί και μέσοι.

Σε ότι αφορά τις κόκκινες εμφανίσεις, ο Χόκινγκ στήριξε την ανάλυσή του σε έρευνα ψυχολόγων, οι οποίοι ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο χρώμα κάνει τις ομάδες να έχουν αυτοπεποίθηση και να είναι πιο επιθετικές.

Επίσης, τόνισε ότι η καλύτερη ώρα για την Αγγλία ώστε να ξεκινούν οι αγώνες της στο Μουντιάλ είναι στις 15:00 τοπική ώρα.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου είναι η Βραζιλία: «Θα πρέπει να είσαι χαζός για να παραβλέψεις τη Βραζιλία. Οι οικοδεσπότες έχουν κατακτήσει το 30% των Παγκοσμίων Κυπέλλων και όπως γνωρίζουμε από την έρευνα, υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις από το περιβάλλον και ψυχολογικά οφέλη όταν είσαι κοντά στο σπίτι σου».

Η έρευνα του Στίβεν Χόκινγκ διήρκησε περίπου έναν μήνα και έγινε έπειτα από πρόκληση εταιρίας στοιχηματισμού. Ο Βρετανός επιστήμονας ανέλυσε όλα τα δεδομένα των Μουντιάλ από το 1966, όταν και η Αγγλία κατέκτησε το μοναδικό της τρόπαιο, μέχρι σήμερα.