«Ο τρόπος που χάσαμε, ιδιαίτερα στο δεύτερο παιχνίδι, θα αποτελέσει το έξτρα ψυχολογικό κίνητρο ενόψει του τρίτου προημιτελικού. Δείξαμε κόντρα σε ένα πολύ καλό παιχνίδι της Ρεάλ, που ξεκίνησε με 9/13 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, ότι μπορούμε να τους κοντράρουμε και εάν παρουσιάσουμε ομαδική και καλή απόδοση θα τους ξαναφέρουμε εδώ την Τετάρτη».

Ο κόουτς του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας βρέθηκε με τους παίκτες του Πασχαλιάτικα στο γήπεδο, καθώς τη Δευτέρα του Πάσχα (20.00- ΔΤ) κόντρα στη Ρεάλ στο ΣΕΦ, οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα έχουν την τελευταία ευκαιρία (μέχρι την επόμενη 😉 για να μην παραδώσουν το στέμμα τους, με την παραδοσιακή Βασίλισσα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ να τους απειλεί άμεσα.

«Δεν τίθεται θέμα ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και βάση αριθμών. Έχει το καλύτερο ρεκόρ σε νίκες ήττες, την καλύτερη επίθεση, και την καλύτερη άμυνα ανά κατοχή, αλλά και εμείς είμαστε Ολυμπιακός.

Μην ξεχνάτε ότι καταφέραμε κάτι, που παλαιότερα το είχε κάνει μόνο η Γιουγκοπλάστικά, παίρνοντας και έναν τίτλο παραπάνω, αλλά με 12 ματς το χρόνο, όταν τώρα είναι 14 μόνο αυτά του τοπ-16» πρόσθεσε ο κόουτς του Ολυμπιακού που επανέλαβε ότι το ταξίδι δεν τελειώνει ακόμα και σε περίπτωση ήττας.

«Αυτό το ταξίδι συνεχίζεται καθώς η ομάδα εδώ και εννέα χρόνια δίνει το παρών στα προημιτελικά και στα νόκ άουτ πλέι οφ. Αυτή η διάρκεια είναι το σημαντικότερο και όταν είσαι συνέχεια εκεί, τότε έρχονται και οι τίτλοι, όπως έγιναν και με την ομάδας μας. Και δείτε για παράδειγμα ιστορικές ομάδες όπως η Ρεάλ ή το Μιλάνο, πόσα χρόνια έχουν να πάρουν Ευρωλίγκα».

Ο Στράτος Περπέρογλου αν και προπονήθηκε χθες, είναι ακόμα εξαντλημένος (του χορηγήθηκε ενδοφλέβια αντιβίωση για να πέσει ο πυρετός που την Κυριακή του Πάσχα είχε…μετακομίσει στον Γιώργο Μπρτζώκα) και δεν θα δώσει λογικά το παρών στον αγώνα της Δευτέρας του Πάσχα.

Ο Σίμονς που είχε νοιώσει τράβηγμα στους προσαγωγούς στο ζέσταμα του δεύτερου αγώνα και δεν έπαιξε είναι ετοιμοπόλεμος.

«Τα παιδιά ήταν σκασμένα μετά την ήττα στο δεύτερο παιχνίδι και νομίζω αυτό θα επενεργήσει θετικά στην ψυχολογία τους για μια καλή εμφάνιση. Σαφώς και μας προβληματίζουν οι πολλές χαμένες βολές, όπως οι 12 που χάσαμε στο δεύτερο ματς, αλλά δε θέλω να βάλω έξτρα πίεση στους παίκτες μας, που ξέρουν οι ίδιοι πώς να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις» πρόσθεσε ο Έλληνας τεχνικός.

Η αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης που ήρθε με πτήση τσάρτερ στην Αθήνα, θέλει να «σκουπίσει» τη σειρά στο ΣΕΦ και να κάνει το 3-0, αλλά ο πρώην Ερυθρόλευκος Γιάννης Μπουρούσης που είχε φάει το ΣΕΦ με το κουτάλι θύμισε: «Ξέρω το κοινό του Ολυμπιακού και είναι πολύ δύσκολο να παίζεις στο ΣΕΦ σαν αντίπαλος απέναντι τους.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν βοηθούν πολύ την ομάδα τους ώστε να φτάσει στη νίκη κα θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και στο παιχνίδι για να κερδίσουμε εκεί».