Την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 20 ετών άφησε ο ελληνικής καταγωγής αυστραλός ποδοσφαιριστής της Γουέστ Χαμ, Ντίλαν Τομπίδης, έπειτα από μάχη τριών χρόνων με την επάρατη νόσο.

Ο Τομπίδης μόλις πριν από δύο χρόνια είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Γουέστ Χαμ σε αναμέτρηση απέναντι στη Γουίγκαν, ωστόσο το 2011 έπειτα από έλεγχο ντόπινγκ που του έγινε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 στο Μεξικό διαπιστώθηκε ότι έπασχε από καρκίνο στα γεννητικά όργανα.

Στη Γουέστ Χαμ ανήκε από την ηλικία των 14 ετών και είχε θεωρηθεί ως ένας από τους πιο αξιόλογους νεαρούς ποδοσφαιριστές των ακαδημιών της.

Αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο, έδωσε τη δική του μάχη και μάλιστα, κατάφερε να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του λονδρέζικου συλλόγου, μπαίνοντας ως αλλαγή σε αγώνα του Λιγκ Καπ κόντρα στη Γουίγκαν.

Τα «σφυριά» θα τιμήσουν τη μνήμη του με ενός λεπτού χειροκρότημα, στο προσεχές παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας για την 35η αγωνιστική της Premier League.

«Ο Ντίλαν είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων όσων τον γνώριζαν. Ήταν ένας αγαπημένος γιος, ένας φοβερός αδερφός και ένα αξιοσέβαστο μέλος στην ομάδα. Είναι τεράστια απώλεια για όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των «σφυριών» για τον αδικοχαμένο ελληνοαυστραλό ποδοσφαιριστή.