Με ένα καταπληκτικό γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 2-1 την Μπαρτσελόνα στο «Μεστάγια» και κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας για 19η φορά στην ιστορία της.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ήξερε ότι έπρεπε να παίξει και για τον τραυματία Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο ουαλός ποδοσφαιριστής πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ στο 85′ όταν πήρε τη μπάλα λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή και με ένα απίθανο σπριντ άφησε πίσω τον Μπάρτρα, μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Πίντο.

Η Ρεάλ ήταν καλύτερη στο α’ μέρος. Προηγήθηκε στο 11′ με τον Ντι Μαρία (σε μία φάση που υπάρχει υποψία οφσάιντ) και είχε τον έλεγχο του ματς. Στο διάστημα αυτό, η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Κασίγιας.

Στο β’ μέρος η Μπαρτσελόνα αναζήτησε την ισοφάριση πίεσε περισσότερο, αλλά και πάλι η Ρεάλ είχε τις καλές φάσεις για γκολ. Η ομάδα του «Τατα» Μαρτίνο ισοφάρισε στο 68′ με κεφαλιά του Μπάρτρα, αλλά και πάλι η Ρεάλ φαινόταν ότι «πατούσε» καλύτερα στο γήπεδο. Αλλωστε και ο Λιονέλ Μέσι έμεινε γενικά σε «ρηχά νερά». Το γκολ του Μπέιλ στο 85′ έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, η οποία όμως χρειάστηκε και την τύχη για να κρατήσει τη νίκη.

Στο 89′ από κάθετη πάσα του Τσάβι, ο Νεϊμάρ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας, σούταρε, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι!

Μπαρτσελόνα: Πίντο, Άλβες, Μπάρτρα (86′ Αλέξις), Μασεράνο, Άλμπα (46′ Αντριάνο), Τσάβι, Μπουσκέτς, Σεσκ (60′ Πέδρο), Νεϊμάρ, Μέσι, Ινιέστα.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Μπενζεμά (90′ Βαράν), Μπέιλ, Τσάμπι Αλόνσο, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Ντι Μαρία (86′ Ιγιαραμέντι), Ίσκο (89′ Καζεμίρο).