Με το χρυσό γκολ του Αθανασιάδη (47΄) ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 1-0 στην Τούμπα (το πρώτο ματς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης είχε λήξει με 2-1) στον επεισοδιακό αγώνα ρεβάνς για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου και θα αντιμετωπίσει τον τελικό της διοργάνωσης τον Παναθηναϊκό.

Το ματς ήταν δυσφήμηση του ποδοσφαίρου. ΟΙ αγωνιστικός χώρος μετατράπηκε σε ροντέο! Υστερα από καθυστέρηση 14 λεπτών ο διαιτητής Μάνταλος σφύριξε τη λήξη του αγώνα (αρχικά είχε υποδείξει 9 λεπτά καθυστέρηση) και αμέσως υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ ποδοσφαιριστών και παραγόντων των δύο ομάδων. Παράλληλα οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν εισβολή στον αγωνιστικό χώρο.

Η Τούμπα μετατράπηκε σε ρινγκ! Ο διαιτητής ήταν αδύνατον να επιβληθεί σε τέτοιο ματς-παρωδία.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, υπήρξε μεγάλη ένταση στον αγωνιστικό χώρο, δυνατές μονομαχίες, πολλά σπρωξίματα και γροθιές με αποτέλεσμα ο Μάνταλος να δείξει τρεις κόκκινες κάρτες σε Κατσουράνη, Μανιάτη, Νάτχο (δεύτερη κίτρινη) και εννιά κίτρινες κάρτες: Κάμπελ, Τζαβέλλας, Ντομίνγκες, Βίτορ, Σκόνδρας, Βαλντές, Αθανασιάδης, Μέγερι, Γλύκος.

Λίγο πριν αρχίσει το παιχνίδι η Τούμπα θύμιζε καμίνι, έριξαν και τα ψάρια (γαύρος) στον πάγκο του Ολυμπιακού και το αποτέλεσμα ήταν να αρχίσει η συνάντηση με καθυστέρηση 75 λεπτών!

Οι Ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή Σταύρο Μάνταλο για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε στον πάγκο. Ο Μάνταλος αποσύρθηκε στα αποδυτήρια, όπως και οι φιλοξενούμενοι.

Στη συνέχεια ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και επέδειξε να γίνει αλλαγή στους τροχήλατους πάγκους των δύο ομάδων. Υπήρξαν διαβουλεύσεις εκατέρωθεν. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας υποστήριξε ότι κακώς ο διαιτητής έμεινε τόση ώρα στα αποδυτήρια, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Βρέντζος ήταν ανένδοτος και ζήτησε να αλλαχτεί ο πάγκος. Πιο εκνευρισμένος ήταν ο β΄ αντιπρόεδρος της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ Σάββας Θεοδωρίδης ο οποίος μίλησε για τρομοκρατία και για τον εξευτελισμό του ποδοσφαίρου:

«Είναι αίσχος. Είναι ντροπή. Απευθύνομαι στους φιλάθλους όλων των ομάδων. Είναι τρομοκρατία αυτό που συμβαίνει εδώ. Μας κάψανε τον πάγκο. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι εξευτελισμός του ποδοσφαίρου».

Όταν ο Μάνταλος βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, απείλησε με διακοπή του αγώνα σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό στον αγωνιστικό και ο κ. Σαββίδης έδωσε εγγυήσεις ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Τελικά ο ματς άρχισε ύστερα από μία ώρα και 15 λεπτά (!), ωστόσο περισσότερες ήταν οι κοκορομαχίες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, η ρήξη καπνογόνων και οι διακοπές στο παιχνίδι.

Το ματς λοιπόν πήγε στη δύναμη, χωρίς να υπάρχει ποιότητα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είχε δημιουργήσει εκρηκτική ατμόσφαιρα και αποδείχτηκε 12ος παίκτης. Ωστόσο υπήρξαν και οπαδοί των γηπεδούχων που πήγαν στο γήπεδο για να ρίξουν αντικείμενα, καπνογόνα στην προσπάθεια τους να μετατρέψουν σε… ζούγκλα την Τούμπα.

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές με τον Αθανασιάδη (1΄,8΄), όμως δεν έλειψαν οι αψιμαχίες στα πρώτα λεπτά με πρωταγωνιστές τους Τζαβέλλα, Μπονγκ, Στοχ, Μανωλά, Μανιάτη, Βίτορ.

Ο Δικέφαλος του βορρά είχε εδαφική υπεροχή και ήταν απειλητικός με τον Στοχ (35΄, 43΄). Στην πρώτη περίπτωση ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ αστόχησε, ενώ στην δεύτερη απέκρουσε με υπερένταση ο Μέγερι.

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο σουτ (άστοχο)με τον Εντινγκά (24΄), ενώ στο α΄ ημίχρονο καμία οργανωμένη επίθεση! Στο 39΄ ο Κάμπελ αστόχησε από καλή θέση.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο με ιδανικό τρόπο. Το γκολ του Αθανασιάδη φάνηκε σαν ψυχολογικό ντοπάρισμα στους γηπεδούχους. Σε κόρνερ που κέρδισε η ομάδα της Θεσσαλονίκης οι Στοχ, Νάτχο άλλαξαν τη μπάλα, ο τελευταίος την γύρισε στον Τζαβέλλα ο οποίος έβγαλε σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο Αθανασιάδης νίκησε στον αέρα τον Μανωλά και με κεφαλιά σημείωσε το χρυσό γκολ του ΠΑΟΚ (47΄).

Στο 50΄ υπήρξε νέα ένταση στο τερέν με σπρωξίματα μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Εξι λεπτά αργότερα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν καπνογόνα και υπήρξε νέα διακοπή! Ο Βίτορ τράβηξε από τα μαλλιά τον

Μπονγκ και τα επεισόδια εντός αγωνιστικού συνεχίστηκαν και λίγο πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Ο Κατσουράνης που είχε γίνει αλλαγή δεν άφησε τον Μανιάτη να εκτελέσει πλάγιο, ο αρχηγός του Ολυμπιακού εκνευρίστηκε και ο μέσος του ΠΑΟΚ του έριξε κεφαλιά! Οι Κατσουράνης, Μανιάτης αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Νάτχο. Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για την πρόκριση στις καθυστερήσεις όταν σε κεφαλιά του Μαρκάνο ο Κίτσιου απέκρουσε λίγο έξω από τη γραμμή.

Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου στις 26 του μήνα χωρίς τους τιμωρημένους Αθανασιάδη (συμπλήρωσε κάρτες), Κατσουράνη, Νάτχο.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας (76΄ Λίνο), Κατσουράνης (67΄ Λάζαρ), Κάτσε, Νάτχο, Σαλπιγγίδης (92΄ Κίτσιου), Στοχ, Αθανασιάδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Σαλίνο (71΄ Μασάντο), Μαρκάνο, Μανωλάς, Μπονγκ (83΄ Σάμαρης), Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ, Φουστέρ (71΄ Σαβιόλα), Ντομίνγκες, Βαλντές.