Αν η αρχή είναι – όπως λένε – το ήμισυ του παντός, το νέο αθλητικό event που γνώρισε ο κόσμος στη Ραφήνα είναι βέβαιο πως θα καθιερωθεί.

Οι πρώτες σκυταλοδρομίες δρόμου, αγώνισμα με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή ιδιαίτερα δημοφιλές στο εξωτερικό, έκανε ντεμπούτο την Κυριακή και ο κόσμος το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή.

Η Ραφήνα αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της νέας διοργάνωσης Street Relays που την υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό οι αθλητές και συνάρπασε τον απλό κόσμο που είδε τους αγώνες. Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που σαν θεατές ρωτούσαν να μάθουν πότε θα γίνουν ξανά οι αγώνες στη Ραφήνα για να πάρουν μέρος.

Από το πρωί άνθρωποι όλων των ηλικιών ήρθαν στο Δημαρχείο Ραφήνας- Πικερμίου, το σημείο που αποτέλεσε την εκκίνηση και τον τερματισμό.

Η διοργάνωση ξεκίνησε με το Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 6χλμ. και ακολούθησαν οι Σκυταλοδρομίες Δρόμου. Πολλοί πρωταθλητές, αλλά και απλοί πολίτες έβαλαν την κορδέλα και πήραν θέση στην εκκίνηση, διέσχισαν μια απόσταση 3χλμ. για να «φορέσουν» την κορδέλα στον επόμενο και πάλι το ίδιο για να ολοκληρωθεί η σκυταλοδρομία 3×3χλμ.

Η διοργάνωση όμως δεν σταμάτησε εκεί, συνεχίστηκε με το «Περπάτημα του Γύρου της Παραλίας Ραφήνας», όπου τα έσοδα (από συμμετοχές κ.λπ.) δόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της περιοχής και όλοι οι μετέχοντες μεταφέρθηκαν στο Πάρκο Καραμανλή, όπου έγιναν οι απονομές και οι παιδικές σκυταλοδρομίες.

Το όμορφο πάρκο γέμισε από φωνές μικρών παιδιών, που φορώντας τα μπλουζάκια του Kids Athletics «δημιούργησαν» τις δικές τους ομάδες και έτρεξαν στις σκυταλοδρομίες υπό το… βλέμμα πρώτα απ’ όλα των γονέων τους και των έμπειρων γυμναστών που έδιναν τις οδηγίες.

Στα θετικά της διοργάνωσης η όμορφη διαδρομή, παραλιακά με θέα τον Ευβοϊκό και το λιμάνι της Ραφήνας και οι καλές καιρικές συνθήκες που βοήθησαν τους δρομείς.

Στον αγωνιστικό τομέα οι τρεις πρώτοι νικητές- τριες ήταν:

ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ (6χλμ.)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1. ΓΑΖΕΑ ΜΑΓΔΑ 21.05

2. ΠΟΛΥΖΟΥ ΜΑΡΙΑ 27.18

3. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ ΠΕΛΑΓΙΑ 31.13

ΑΝΔΡΕΣ

1. ΜΗΝΑΣ ΜΗΝΑΣ 21.43

2. ΚΩΛΕΘΡΑΣ ΜΑΚΗΣ 22.46

3. ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ 23.22

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ ΔΡΟΜΟΥ 3X3 ΧΛΜ.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ- ΠΑΠΑΝΤΖΙΜΑ- ΓΑΖΕΑ 31.18

2. ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ- ΔΑΓΚΛΗ- ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ 34.11

3. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ- ΣΚΟΥΤΕΛΑ- ΣΕΧΟΠΟΥΛΟΥ 46.01

ΑΝΔΡΕΣ

1. ΜΟΥΤΣΟ- ΜΙΧΑΗΛΑΣ- ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 26.02

2. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ- ΚΕΡΑΜΑΣ- ΛΟΥΦΕΚΗΣ 27.17

3. ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ- ΚΑΠΝΙΣΑΚΗΣ- ΒΑΡΣΑΜΗΣ 35.48

ΜΙΚΤΗ

1. ΡΩΜΑΝΟΣ- ΖΕΥΚΙΛΗ- ΚΑΡΕΛΙΩΤΗ 45.30

2. ΜΑΥΡΟΣ- ΚΥΡΙΑΖΑΚΗΣ- ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 46.07

3. ΔΑΝΙΛΙΑΝ- ΜΑΡΚΟΥ- ΔΑΝΙΛΙΑΝ 46.36

Πρεσβευτής της διοργάνωσης στη Ραφήνα ήταν ο Κώστας Φιλιππίδης που έκανε και τις απονομές στις τρεις πρώτες νικήτριες στις σκυταλοδρομίες.

Μαζί με τους περπατητές βάδισε ο Δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος και δίπλα του η γνωστή ηθοποιός, η οποία ζει στην περιοχή, Ναταλία Δραγούμη.

Στις παιδικές σκυταλοδρομίες βοήθησαν τέσσερις γνωστοί προπονητές του στίβου ο Ανδρέας Τσώνης, η Θάλεια Ιακωβίδου, η Σοφία Μπακατσάκη και ο Τριαντάφυλλος Παπαευαγγέλου.

Οι αγώνες έγιναν μετά μουσικής, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή στο ρυθμό της μασκότ του Βίκου, χορηγού της διοργάνωσης.

Σημαντική ήταν η συμβολή των εθελοντών, αλλά και της Τροχαίας και της Αστυνομίας Ραφήνας στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Μπορεί στη Ραφήνα οι περισσότεροι να ρωτούσαν πότε θα γίνει το 2ο Rafina Street Relays, αλλά η σειρά των αγώνων συνεχίζεται στις 4 Μάη στη Θεσσαλονίκη και θα ολοκληρωθεί ο πρώτος ανοιξιάτικος κύκλος στην Κομοτηνή στις 11 Μαϊου