Ο τρόπος με τον οποίο νίκησαν τον Παναθηναϊκό, αλλά και το έξτρα κίνητρο που τους έδωσε η Ρεάλ Μαδρίτης (ουσιαστικά διαλέγοντάς τους), είναι τα στοιχεία τα οποία έχουν δημιουργήσει την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον Ολυμπιακό για την αναμέτρηση με τη Βασίλισσα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχοντας απαλλαγεί από τόνους άγχους (ήταν ηλίου φαεινότερον ότι ήταν τρομερά αγχωμένοι στο ντέρμπι, κάτι που φάνηκε και από τις 12 χαμένες βολές τους) ταξιδεύουν σήμερα στη Μαδρίτη για την πρώτη αναμέτρηση αύριο το βράδυ στο Παλάθιος ντε Ντεπόρτες με την ομάδα του Λάσο.

Το γεγονός ότι οι Ισπανοί έδειξαν να προτιμούν τον Ολυμπιακό έχει πεισμώσει τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ακόμα περισσότερο και θα προσπαθήσουν να τους αποδείξουν ότι έκαναν λάθος.

Οι Μαδριλένοι, που είχαν σε 54 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις μόλις δύο ήττες (άνετα στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ και δύσκολα στο Μόναχο από την Μπάγερν), με νίκη στο Κάουνας κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του Τοπ 16, Ζαλγκίρις, έπαιρναν την πρώτη θέση στον όμιλό τους αποφεύγοντας τους πρωταθλητές Ευρώπης στον προημιτελικό, αλλά και τον πιθανό ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα στο φάιναλ φορ.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο στη χειρότερη φετινή της εμφάνιση έχασε καθαρά στη Λιθουανία με τις ισπανικές εφημερίδες να «κράζουν» παίκτες και προπονητικό τιμ και να ζητούν εξηγήσεις για την επιλογή αντιπάλου.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός είχε έτοιμες τις βίζες για Μόσχα και του προέκυψε Μαδρίτη.

Την αποστολή θα ακολουθήσει και ο Γιώργος Πρίντεζης, που έχει βγάλει κάποιες προπονήσεις, αλλά θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή από τον Γιώργο Μπαρτζώκα αν θα παίξει στο πρώτο ματς.