Η αλλαγή του Μίτσελ, ο Χαβιέρ Σαβιόλα χτύπησε στην καρδιά του Απόλλωνα δύο λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα (υποβιβάστηκε στη Β΄ Εθνική κατηγορία) ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 1-0 και δημιούργησε νέο ρεκόρ διαφοράς από τον δεύτερο της βαθμολογίας (+17 από τον ΠΑΟΚ).

Το ρεκόρ είχε ο Παναθηναϊκός (+16) τη σεζόν 1994-1995.

«Αφιερώνω τον τίτλο στους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο του Ολυμπιακού», τόνισε ευτυχισμένος ο Μίτσελ.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ακολούθησε η στέψη των πρωταθλητών. Στήθηκε ειδική εξέδρα στον αγωνιστικό χώρο, στην οποία ανέβηκαν οι Ερυθρόλευκοι οι οποίοι πανηγύρισαν την κατάκτηση του 41ου τίτλου στην ιστορία τους.

Πάνω από 30.000 φίλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν τους πρωταθλητές 2013-2014 φωνάζοντας ρυθμικά:«Αυτό είναι σωστό, πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Ολυμπιακό».

Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν ο Χούλιο Λοσάντα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που βρίσκομαι απόψε μαζί μας. Πανηγυρίζω τα 41 πρωταθλήματα μαζί με τον 12ο παίκτη», υποστήριξε ο Λοσάντα.

Ο παίκτης που έγινε είδωλο για τους φίλους του Ολυμπιακού τη δεκαετία του 70 με το σύνθημα: «Στην πάντα περνάει ο Λοσάντα».

Το 41ο πρωτάθλημα ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του ιστορικού προέδρου Σταύρου Νταϊφά που έφυγε από τη ζωή στις 24 Μαρτίου 2014.

«Εφυγε για τις αιώνιες θάλασσες ένας μεγάλος πρόεδρος. Ο μεγάλος ηγέτης Σταύρος Νταϊφάς», ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα, παίζοντας ταυτόχρονα πένθιμη μουσική.

Στη συνέχεια η βραδιά είχε πανηγυρικό χαρακτήρα. Δυναμική μουσική με τυμπανιστές στο τερέν και τέσσερις ωραίες κοπέλες με τα βιολιά στην ειδική εξέδρα ανέβασαν την ανδρεναλίνη των φιλάθλων.

Η νύχτα έγινε μέρα από τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα! Ο Πειραιάς γιόρτασε. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απένειμε το βαρύτιμο τρόπαιο στους Ερυθρόλευκους. Δίπλα του ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης με τον οποίο οι Πειραιώτες έχουν κατακτήσει τέσσερις σερί τίτλους στο πρωτάθλημα.

Μετά την είσοδο των Γιάννη Μώραλη, Βαγγέλη Μαρινάκη, την εμφάνιση τους έκαναν οι Σάββας Θεοδωρίδης (β΄ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ), Μίτσελ οι οι οποίοι χειροκροτήθηκαν θερμά από τους φίλους του Ολυμπιακού. Ακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι πήραν τις θέσεις τους στην ειδική εξέδρα. Τελευταίος ανέβηκε στην εξέδρα ο Ολαϊτάν ο οποίος αποθεώθηκε από τους φίλους των Ερυθρολεύκων.

Οι πρωταθλητές πανηγύρισαν με έξαλλο τρόπο την επιτυχία τους κάτω από τις επιδοκιμασίες και τα χειροκροτήματα των φιλάθλων ακολούθησε ο γύρος θριάμβου!

Ο αγώνας

Ο Απόλλων άντεξε τη μεγάλη πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο. Η «Ελαφρά Ταξαρχία» είχε …κέρβερο κάτω από την εστία της. Ο 26χρονος βραζιλιάνος γκολκίπερ Φελίπε Γκόμεζ έπιασε τα άπιαστα στο πρώτο 45λεπτο!

Ο Γκόμεζ εφτά φορές σταμάτησε τους Ερυθρόλευκους: Πέρες (4΄), Κάμπελ (10΄, 38΄), Βαλντές (11΄), Μανιάτης (19΄), Ντομίνγκες (28΄), Μπονγκ (29΄). Μάλιστα στη φάση του 11΄ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι της εστίας του Απόλλωνα ύστερα από το σουτ του Βαλντές.

Η ομάδα του Μίτσελ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, έπαιξε σχεδόν στο μισό γήπεδο τους φιλοξενούμενους οι οποίοι προσπάθησαν με διπλή ζώνη άμυνας να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους.

Στο β΄ ημίχρονο ο Μίτσελ έχοντας στο μυαλό του τον αγώνα ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (Μ. Τετάρτη) για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου προχώρησε σε αλλαγές. Ο Ολυμπιακός δεν είχε γρήγορο ρυθμό και έδωσε χώρους στους παίκτες του Λόρι Σάντεζ.

Ο Απόλλων έχασε κλασική ευκαιρία για να πετύχει γκολ στο 79′ : Ο Γκουέλα έβαλε παράλληλη σέντρα στον Ντάλμπεργκ ο οποίος αστόχησε εξ επαφής!

Ο γκολκίπερ του Απόλλωνα Γκόμεζ σταμάτησε ακόμη μία φορά τον Βαλντές (87΄), όμως νικήθηκε στο επόμενο λεπτό από τον Σαβιόλα. Σε κόρνερ του Ιμπαγάσα, ο αργεντινός επιθετικός πετάχτηκε και με κοντινό πλασέ έστειλε τον Απόλλωνα στη Β΄ Εθνική. Η προσπάθεια των φιλοξενούμενων ήταν συγκλονιστική. Αντεξαν για 88 λεπτά, έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία με τον Ντάλμπεργκ και στο τέλος αποχώρησαν περίλυποι από το φαληρικό γήπεδο. Κοντράστ συναισθημάτων. Οι πρωταθλητές και οι ηττημένοι που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στη Β΄ Εθνική.

Πάντως έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί τα αποτελέσματα των ομάδων που κινδύνευαν με υποβιβασμό, ο Απόλλων μόνο με νίκη θα έμενε στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μίνγκας αποβλήθηκε(με δεύτερη κίτρινη) και οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν για δύο λεπτά με παίκτη λιγότερο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).Κίτρινη κάρτα: Κάμπελ, Αργυρόπουλος, Χατζηζήσης, Γκουέλα, Λουσέρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Ρομπέρτο, Τόρες, Μαρκάνο, Μανωλάς (56΄ Παπαδόπουλος), Μπονγκ, Μανιάτης, Εντινγκά (46΄ Ιμπαγάσα), Κάμπελ, Πέρες, Ντομίνγκες (65΄ Σαβιόλα), Βαλντές.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Γκόμες, Αργυρόπουλος, Σόντερμπεργκ, Παπαζαχαρίας, Χατζηζήσης (57΄Τσιλιγκίρης), Τσοκάνης, Λουσέρο, Κόρμπος, Μίνγκας, Ντάλμπεργκ, Πετρόπουλος (46΄ Γκουέλα).

Οι εισπράξεις του αγώνα στη Unicef

Οι εισπράξεις του αγώνα, όπως ανακοινώθηκε έφτασαν στο ποσόν των 170.000 ευρώ θα διατεθούν στη Unicef. Στόχος της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι να εμβολιαστούν 50.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Στο ημίχρονο του αγώνα βραβεύτηκε η ομάδα πινγκ-πονγκ του Ολυμπιακού η οποία κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα Α1 ανδρών με 18 νίκες σε ισάριθμα ματς. Ο προπονητής Γιώργος Χριστοφοράκης με τους αθλητές είχαν φέρει το τρόπαιο, το οποίο ήταν το 11ο στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Την εμφάνιση της στο αγωνιστικό χώρο έκανε και η ομαδα πόλο γυναικών που κατέκτησε το ευρωπαϊκό

Len Trophy. Ο προπονητής Χάρης Παυλίδης μαζί με τις πολίστριες πήγαν με το Κύπελλο στο χέρια μπροστά από τους φιλάθλους και αποθεώθηκαν. Τα «χρυσά» κορίτσια του Χάρη Παυλίδη επικράτησαν στον τελικό με 10-9 της Φιρέντσε στη Φλωρεντία. Ακόμα τιμήθηκε η ομάδα Κ15 που κατέκτησε τον τίτλο.