Δέκα χρόνια και έξι μήνες. Τόσο χρειάστηκε ο Ρονάλντο για να γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας της Πορτογαλίας. Μια διαδρομή που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2003, όταν στο «Μουνισιπάλ» του Τσάβες ο τότε προπονητής των Πορτογάλων, Λουϊς Φελίπε Σκολάρι, έδινε εντολή στο ημίχρονο, στο 17χρονο «παιδί-θαύμα» της Σπόρτινγκ Λισαβόνας να ετοιμαστεί για αλλαγή. Ο «μικρός» πήρε τη θέση του Λουϊς Φίγκο στο φιλικό με το Καζακστάν και από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε να γράφεται ένα από τα πιο λαμπρά κεφάλαια στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Στα 29 του πλέον, ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης εκθρόνισε τον Πέντρο Παουλέτα μετά από 8,5 χρόνια από την κορυφή των σκόρερ της Εθνικής Πορτογαλίας.

Ο Παουλέτα είχε ξεπεράσει τον Εουσέμπιο τον Οκτώβριο του 2005 πετυχαίνοντας το 42ο τέρμα του και σταμάτησε με συνολικό απολογισμό 47. Ο Ρονάλντο με τα δύο τέρματα που πέτυχε την Τετάρτη στο 5-1 επί του Καμερούν έφτασε τα 49 σε 110 διεθνείς συμμετοχές, όπου βρίσκεται πλέον ο επόμενος στόχος του: να «πιάσει» τον Φίγκο που έχει 127. Ενα ρεκόρ που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα καταρριφθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.