Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 0-1 από την Μπενφίκα στο γήπεδο της Τούμπας στο πρώτο μεταξύ τους παιχνιδι για την φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, με ένα γκολ οφ σαιντ από τον Λίμα στο 59’ και διατηρεί ελπίδες για το δεύτερο παιχνίδι στην Λισσαβόνα στις 27 Φεβρουαρίου. Οι ελπίδες για την ομάδα του ΠΑΟΚ δεν προκύπτουν τόσο από το αποτέλεσμα, όσο από την εμφάνιση της ομάδας, η οποία αγωνίστηκε υποδειγματικά, δέχθηκε ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει και είχε δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ, με τον Λάζαρ στο 48’ και τον Ινσαουράλδε στο 86’, ενώ στο 78’ θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι στην ανατροπή του Αθανασιάδη από τον Λουιζάο.

Στην προηγούμενη συνάντηση του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ηττηθεί 1-2 μέσα στην Τούμπα και είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ μέσα στο Ντα Λουζ, για να αποκλειστεί στα πέναλτι από την συνέχεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ο διαιτητής Σταρκ έδειξε την κίτρινη κάρτα στους: Λάζαρ, Κάτσε, Αντρέ Γκόμεζ, Μαντούρο, Στροχ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Λάζαρ (82’ Σαλπιγγίδης), Κάτσε, Μαντούρο, Νίνης (63’ Λούκας), Ολίσε ( 76’ Στοχ), Αθανασιάδης.

Μπενφίκα: Αρτούρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Σίλβιο, Ζαρντέλ, Πίντο, Σουλειμάνι (75’ Σάλβιο), Τζούρισιτς, Αντρέ Γκόμεζ (66’ Μάρκοβιτς), Πέρεζ (63’ Φέισα), Λίμα.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΤΣ

Στους άλλους αγώνες, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ανζί -Γκενκ 0-0, Τσερνομόρετς-Λιόν 0-0, Ντνίπρο-Τότεναμ 1-0, Ντιναμό Κιέβου-Βαλένθια 0-2, Εσμπιεργκ- Φιορεντίνα 1-3, Γιουβέντους-Τραμπζονσπόρ 2-0, Λίμπερετς -Αλκμααρ 0-1, Αγιαξ- Ζάλτσμπουργκ 0-3, Πόρτο-Αϊντραχτ Φρ. 2-2, Λάτσιο-Λουντογκόρετς 0-1, Μακάμπι Τελ Αβίβ -Βασιλεία 0-0, Μάριμπορ-Σεβίλη 2-2, Μπέτις-Ρούμπιν Καζάν 1-1, Σουόνσι-Νάπολι 0-0, Βικτόρια Πλζεν -Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-1