365:51+1,79+(66%Χ87%)+65 = ανίκητη Μπάγερν. Πρόκειται για τη φόρμουλα της επιτυχίας του Πεπ Γκουαρντιόλα, του «Αϊνστάιν του ποδοσφαίρου» όπως τουλάχιστον τον αποκαλεί η «Μπιλντ», που συνοδεύει το σχετικό άρθρο με ανάλογο φωτομοντάζ του «Πεπ Αϊνστάιν».

«Η προπόνηση είναι τα πάντα», φώναζε στα αγγλικά ο Πεπ Γκουαρντιόλα προς τους παίκτες του στην προπόνηση της Δευτέρας. Είχε προηγηθεί η καλύτερη εμφάνιση των Βαυαρών στο Μόναχο απέναντι στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, την οποία ισοπέδωσαν (5-0).

Τα νούμερα της Μπάγερν που παραμένει αήττητη στην Μπουντεσλίγκα σε 44 αγώνες σερί κόβουν την ανάσα και συγκροτούν τη μαγική φόρμουλα που κάνει ανίκητη την ομάδα, σύμφωνα πάντα με την «Μπιλντ».

Ο αριθμός 365 στην εξίσωση της επιτυχίας είναι τα σουτ που έχουν κάνει οι παίκτες της Μπάγερν, τα οποία διαιρεί με τα 51 γκολ που έχουν πετύχει σε 19 αγώνες. Ο πάντα ανικανοποίητος Γκουαρντιόλα συνεχίζει ωστόσο να ζητά από τους παίκτες του κι άλλα γκολ.

Το 1,79 μ. αντιπροσωπεύει τον μέσο όρο του ύψους των παικτών που χρησιμοποιεί.

Ωστόσο για τον Καταλανό σημασία δεν έχει το ύψος αλλά η τεχνική των παικτών όπως ήδη έχει αποδείξει στην προηγούμενη ομάδα του, την Μπαρτσελόνα. Ο Σακίρι έχει ύψος 1,69 μ., οι Λαμ, Ριμπερί 1,70 μ. και ο Τιάγκο Αλκάνταρα 1,72 μ. Σε δύο αγωνιστικές η Μπάγερν παρέταξε την πιο κοντή ενδεκάδα στο πρωτάθλημα, κάτι αδιανόητο τα παλαιότερα χρόνια. Φυσικά, η κατοχή της μπάλας και ο έλεγχος του παιχνιδιού αποτελούν πρωτογενή στοιχεία στην επιτυχία του αγωνιστικού συστήματος του Γκουαρντιόλα. Το 66% που είναι ο μέσος όρος κατοχής της μπάλας ίσως να μην ικανοποιεί απόλυτα τον 43 ετών προπονητή, αλλά το εξωπραγματικό 87% που έχουν οι παίκτες του στις επιτυχημένες πάσες σίγουρα τον παρηγορεί.

«Μου αρέσει να βλέπω το παιχνίδι να βρίσκεται στα χέρια μας», σχολιάζει για την εμμονή που δείχνει σε αυτό τον τομέα.

Για να επιτευχθούν αυτά τα νούμερα χρειάζεται τρέξιμο. Πολύ τρέξιμο. Οι ποδοσφαιριστές της Μπάγερν καλύπτουν κατά μέσο όρο 65 χιλιόμετρα από το κέντρο και προς την αντίπαλη εστία, στραγγαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τον αντίπαλο που δεν προλαβαίνει να ανακτήσει την κατοχή της μπάλας. Ο Φρανκ Ριμπερί, αν και βεντέτα της ομάδας, ιδρώνει τη φανέλα περισσότερο από όλους καλύπτοντας στον συγκεκριμένο χώρο κατά μέσο όρο 8,1 χιλιόμετρα ανά αγώνα.

Στο παιχνίδι ορόσημο της Μπάγερν του Γκουαρντιόλα εναντίον της Φρανκφούρτης οι Βαυαροί είχαν κατοχή της μπάλας 73%, αντάλλαξαν 705 πάσες έναντι 212 των αντιπάλων, πέτυχαν πέντε γκολ με διαφορετικούς παίκτες και είχαν τρία δοκάρια.

Ο προπονητής της Αϊντραχτ Αρμιν Φε συγκρατήθηκε να μη χειροκροτήσει την αρμάδα του Καταλανού, αλλά στη συνέντευξη Τύπου άφησε στην άκρη τα προσχήματα: «Αυτοί οι παίκτες αξίζουν κάθε σεντ που κερδίζουν».