Τέλος ο Γκαρσία ως ποδοσφαιριστής από τον ΠΑΟΚ. Ο ουρουγουανός άσσος, είχε συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη, παρουσία και του Ζήση Βρύζα και εκεί αποφασίστηκε να αγωνιστεί ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι σε άλλη ομάδα (πιθανότατα στην Βέροια) και στη συνέχεια, θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι. Ο Ιβάν Σαββίδης, θέλει να κρατήσει τον Γκαρσία στην ομάδα του Δικέφαλου, όχι όμως ως ποδοσφαιριστή, αφού δεν μπορεί πλέον να προσφέρει σε επίπεδο πρωταθλητισμού, αλλά σε κάποιο άλλο πόστο.

Όσον αφορά τον Μάαρτεν Μάρτενς, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την συμφωνία μαζί του από το καλοκαίρι και μετά που τελειώνει το συμβόλαιο του με την ΑΖ Άλκμααρ, μέχρι τον Ιούνιο του 2016 ενώ η ολλανδική ομάδα αποχαιρέτησε τον αρχηγό της, με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της, στην οποία αφού τον ευχαριστεί για την προσφορά του, φιλοξενεί και δηλώσεις του, στις οποίες ο 19χρονος Βέλγος μεσοεπιθετικός, λέει:

«Ο ΠΑΟΚ έδειξε το μεγαλύτερο και πιο ειλικρινές ενδιαφέρον. Κατά τη διάρκεια των διακοπών ήθελα να δω αν όντως ήταν μια ενδιαφέρουσα επιλογή. Πρόκειται για έναν φιλόδοξο σύλλογο με Ολλανδό προπονητή και στα πλάνα του ΠΑΟΚ είναι να κατακτήσει τίτλους. Είχα ένα καλό συναίσθημα με τον ΠΑΟΚ και είμαι χαρούμενος για την επιλογή μου. Με την ΑΖ κατέκτησα τα πάντα, το πρωτάθλημα, το κύπελλο, το Σούπερ Καπ. Παράλληλα πέρασα και δύσκολες στιγμές. Έχω περάσει μεγάλο κομμάτι της ζωής μου στην ΑΖ Αλκμααρ και μπορεί να πει κάποιος ότι εδώ ωρίμασα. Εδώ πέρασα αρκετά χρόνια που δεν θα ξεχάσω ποτέ».