Παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ, έσπευσε να διευκρινίσει η εκπρόσωπός του και πρόσθεσε πως οι πληροφορίες που δεν προέρχονται από τους θεράποντες γιατρούς του ή τους εκπροσώπους του θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αβάσιμες και ως εικασίες.

«Η κατάσταση του Μίκαελ παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όποια πληροφορία αφορά την υγεία του Μίκαελ και δεν προέρχεται από τους θεράποντες γιατρούς του ή από τους εκπροσώπους του θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αβάσιμη και ως απλή εικασία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η Κεμ πρόσθεσε ότι η «κάμερα την οποία έφερε το κράνος (του Σουμάχερ) παραδόθηκε από την οικογένειά του στις αρχές» που ερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.

Νωρίτερα, ένας φίλος του, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους: «Ο Σουμάχερ διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του, παραμένοντας ωστόσο σε κρίσιμη κατάσταση». Αυτά δήλωσε εξερχόμενος από το νοσοκομείο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, Telegraph.

Ο Στράιφ υποστήριξε πως ο χειρουργός του Σουμάχερ, Ζεράρ Σαγιάν, τον ενημέρωσε πως παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά πλέον δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

«Δεν είμαι γιατρός. Επαναλαμβάνω τι μου είπε ο Ζεράρ Σαγιάν, δηλαδή, πως παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά ευτυχώς πλέον δεν κινδυνεύει η ζωή του», είπε -χαρακτηριστικά- ο Στράιφ στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο.