Η Παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FIFA), γνωστοποίησε την Τρίτη τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2014. Το ενδιαφέρον είναι πως πριν από την κύρια διαδικασία της κλήρωσης, θα προηγηθεί μία άλλη … κλήρωση!

Αυτό αποφασίστηκε επειδή το 4ο γκρουπ στο οποίο είναι οι ευρωπαϊκές χώρες (και η Ελλάδα φυσικά), περιλαμβάνει εννέα ομάδες. Ετσι, μία από αυτές θα … προκληρωθεί και θα συμπεριληφθεί στο 2ο γκρουπ στο οποίο είναι πέντε ομάδες από την Αφρική και δύο από τη Λατινική Αμερική. Αυτή η ευρωπαϊκή ομάδα θα κληρωθεί με μία από ομάδες της Λατινικής Αμερικής, που είναι στο 1ο γκρουπ.

Το 1ο γκρουπ περιλαμβάνει οκτώ ομάδες. Κάθε μία από αυτές, θα τεθεί επικεφαλής στην κύρια διαδικασία της κλήρωσης σε όμιλο. Τα υπόλοιπα τρία γκρουπ έχουν συμπληρωθεί με γεωγραφικά κριτήρια.

Αναλυτικά τα γκρουπ:

1ο: Βραζιλία, Ισπανία, Αργεντινή, Βέλγιο, Κολομβία, Γερμανία, Ελβετία, Ουρουγουάη.

2ο: Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Αλγερία, Νιγηρία, Καμερούν, Χιλή, Ισημερινός.

3ο: Ιαπωνία, Ιράν, Ν.Κορέα, Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα.

4ο: Βοσνία, Κροατία, Αγγλία, ΕΛΛΑΔΑ, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία, Γαλλία.

Ο θρυλικός Πελέ, είναι προσκεκλημένος στην εκδήλωση η οποία θα διεξαχθεί στην πόλη Μπαϊα θα έχει διάρκεια 90 λεπτά. Παρόντες θα είναι επίσης και οκτώ προσωπικότες από κάθε χώρα που έχει κατακτήσει το τρόπαιο. Πρόκειται για τους Καφού (Βραζιλία), Λόταρ Ματέους (Γερμανία), Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία), Αλσίντες Τσίγια (Ουρουγουάη), Τζεφ Χαρστ (Αγγλία), Μάριο Κέμπες (Αργεντινή), Φάμπιο Καβανάρο (Ιταλία), Φερνάντο Ιέρο (Ισπανία).

Η ελληνική αποστολή θα ταξιδέψει για τη Βραζιλία την Τετάρτη με επικεφαλής τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή. Μαζί του θα είναι επίσης, ο τεχνικός διευθυντής, Τάκης Φύσσας, η διευθύντρια εθνικών ομάδων, Αννα Καπάσογλου και ο υπευθυνος επικοινωνίας, Μιχάλης Τσαπίδης. Στην Μπαϊα θα ταξιδέψει από την Πορτογαλία και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος.