Τα αδέλφια Καζάζη θα βρεθούν αντιμέτωπα στο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, το Σάββατο, για την 5η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης, θα υποδεχτεί στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη (19.00, NS3), τον μεγαλύτερο αδελφό του, Στέλιο, προπονητή του ΠΑΟΚ.

Τα δύο αδέλφια, αναμετρήθηκαν και πέρυσι, όταν ο Στέλιος ήταν προπονητής στον Παναθηναϊκό. Νικητής στην αναμέτρηση αυτή είχε αναδειχτεί ο Δημήτρης.

Δημήτρης και Στέλιος, συμφώνησαν σε ένα σημείο: Οι ομάδες τους είναι κουρασμένες από τις συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Το μυαλό μας είναι στραμμένο πλέον αποκλειστικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα και μέσα σ’ αυτό το μήνα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία. Πρώτος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και σε κάθε ματς πρέπει να δίνουμε το 100% για να πανηγυρίζουμε κάθε πόντο, κάθε σετ. Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει συγκέντρωση στο στόχο και θέληση. Όλα από εκεί ξεκινούν και αυτά τα στοιχεία σου δίνουν και τις νίκες. Ο ΠΑΟΚ έχει δυνατή ομάδα αλλά εάν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει δεν θα έχουμε πρόβλημα», είπε ο Δημήτρης Καζάζης.

«Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει την αγωνιστική κοιλιά που έκανε στους αγώνες με Μπελογκόριε και Κηφισιά. Με τη Νόλικο έδειξε ένα πιο φρέσκο πρόσωπο και λογικά το ίδιο πρόσωπο θα παρουσιάσει και με μας. Ξέρουμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Η ομάδα μου έδωσε εννέα αγώνες σε 27 ημέρες. Προσπαθούμε να κάνουμε σωστή διαχείριση των δυνάμεων μας και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και δυνατοί. Δεν κρύβουμε πως θέλουμε τη νίκη. Για να το πετύχουμε πρέπει να λειτουργήσουν όλα σωστά και κυρίως η τακτική μας έναντι του Ολυμπιακού», σημείωσε και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στέλιος Καζάζης.

Το Σάββατο θα διεξαχθούν επίσης οι αγώνες: Γυμναστήριο Μίκρας (17.00): Αρης-Κηφισιά, Γυμναστήριο Πανελληνίου (18.30): Παναθηναϊκός-Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Την Κυριακή είναι προγραμματισμένες άλλες δύο συναντήσεις: Γλυφάδα (16.00): ΑΕΚ-Λαμία και Πάτρα (Γυμναστήριο Αγυάς): Παναχαϊκή-Νίκη Αιγινίου.

Τέλος, η 5η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα με το παχνίδι Παμβοχαϊκού-Φοίνικα Σύρου στο Βραχάτι (17.00).