Να γίνει η πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο από τη σεζόν 2016/2017 είναι ο απώτερος στόχος της Παρί Σεν Ζερμέν , με προϋπολογισμό που θα ξεπερνά το μισό δισ. ευρώ, αποκαλύπτει η εφημερίδα Le Parisien.

Επικαλούμενη εμπιστευτικό έγγραφο που είχε παραλήπτη τον πρόεδρο του συλλόγου Νασέρ αλ Κελαϊφί πέρυσι τον Ιούνιο, η γαλλική εφημερίδα αναφέρει πως τα σχέδια του συλλόγου είναι να αυξήσει τον προϋπολογισμό της στα 540 εκατ. ευρώ από τη σεζόν 2016/2017.

Πριν τρία χρόνια , λίγους μήνες πριν περάσει ο σύλλογος στα χέρια της QSI το μπάτζετ της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν 93,9 εκατ. ευρώ ενώ φέτος έχει εκτοξευτεί στα 430 εκατ. ευρώ.

Υπεύθυνη για την τεράστια αυτή άνοδο είναι η χορηγία από την κρατική Qatar Tourism Authority που αποδίδει στην ομάδα 150 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλείται η Le Parisien τα έσοδα της Παρί Σεν Ζερμέν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα φτάσουν τα 90 εκατ. ευρώ με την προϋπόθεση πως η ομάδα θα συμμετέχει κάθε χρόνο τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι χορηγίες από τη Nike (προμηθευτής αθλητικού υλικού) και την Emirates (χορηγός φανέλας) θα αποδίδουν 25 εκατ. ευρώ έκαστη από τον επόμενο Ιούλιο, ενώ η εταιρία κινητής τηλεφωνίας του Κατάρ, η Ooredoo πληρώνει 13 εκατ. ευρώ ετησίως για τα δικαιώματα ονομασίας του προπονητικού κέντρου.

Στα σχέδια του γαλλικού συλλόγου περιλαμβάνεται και άνοιγμα τρίτου καταστήματος στο κέντρο του Παρισιού, κοντά στην όπερα και να γεμίσει με σημεία πώλησης προϊόντων της που είναι συνδεδεμένα με το λογότυπό της τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τα αεροδρόμια και τα εμπορικά κέντρα στην ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας. Με την κίνηση αυτή η Παρί Σεν Ζερμέν πιστεύει πως θα διπλασιάσει τα έσοδά της από τις πωλήσεις αναμνηστικών της, φτάνοντας τα 20 εκατ. ευρώ.

Εμπόδιο στα μεγαλόπνοα σχέδια της Παρί Σεν Ζερμέν είναι παράγοντες του γερμανικού ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε ο οποίος έχει ζητήσει να ελεγχθεί κατά πόσο συνάδει η χορηγία μίας κρατικής εταιρίας (QTA) με έναν σύλλογο , με τους κανόνες του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι της UEFA.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής των οικονομικών της Παρί Σεν Ζερμαίν, Φιλίπ Μποντριού θα καταθέσει τις θέσεις του συλλόγου του ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της UEFA στις 29 Νοεμβρίου. Εντύπωση προκάλεσε η στάση του προέδρου του γαλλικού συλλόγου Νασέρ αλ Κελαϊφί που αναρωτήθηκε αν ο Ρουμενίγκε κυνηγά την ομάδα του γιατί την ζηλεύει!