Υπόκλιση του τεχνικού του Ολυμπιακού Μίτσελ στον Ρομπέρτο! Ο ισπανός τεχνικός ήταν τόσο ενθουσιασμένος για τη νίκη της ομάδας του επί της Μπενφίκα και για την απόδοση που είχε ο ανίκητος γκολκίπερ Ρομπέρτο που από το μυαλό του πέρασαν δύο σκέψεις. Να βγάλει το όνομα του εγγονού του, Ρομπέρτο και να σηκώσει τους ώμους του τον συμπατριώτη του!

«Πολλοί με ρώτησαν αν δάκρυσα. Οχι, δεν έκλαψα, αλλά δεν θα με πείραζε να το κάνω. Ο Ρομπέρτο κέρδισε μόνος του έντεκα Πορτογάλους και όλο αυτό ήταν για να κλάψεις από χαρά. Δεν μπορούσα, ειδάλλως θα τον σήκωνα στους ώμους μου», υποστήριξε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Cope», ο Μίτσελ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον πρώτο εγγονό που περιμένει και θα πάρει το όνομα Νικολάς.

«Αν με ρωτούσαν το βράδυ της Τρίτης, πιθανότατα θα έλεγα να βγάλουμε το παιδί Ρομπέρτο» σημείωσε ο Μίτσελ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε πολύ καιρό να δει τερματοφύλακα σε τόσο ψηλό επίπεδο:«Ενας γκολκίπερ μπορεί να τύχει να κάνει 6-7 αποκρούσεις και στο τέλος να δεχτεί ένα γκολ. Ο Ρομπέρτο τα έβγαλε όλα. Χαίρομαι για όλους τους ποδοσφαιριστές μου, οι οποίοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Αλλά χάρηκα ιδιαιτέρως για τον Ρομπέρτο, γιατί όταν ήταν στην Μπενφίκα, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ανάλογα με το επίπεδό του. Και με τέτοια εμφάνιση που έκανε ήταν σαν να του το χρωστούσε η ιστορία», είπε ο 50χρονος τεχνικός.

Πάντως ο Μίτσελ δήλωσε με ειλικρίνεια ότι ένιωσε καλύτερα όταν ο Σλοβένος διαιτητής Νταμίρ Σκόμινα σφύριξε τη λήξη του αγώνα: «Υπήρξαν στιγμές που οι Πορτογάλοι πίεσαν πάρα πολύ, αλλά ένιωθες καλά, γιατί έμοιαζε αδύνατο να νικηθεί ο Ρομπέρτο. Βεβαίως ένιωσα, καλύτερα ότι όταν ο διαιτητής σφύριξε το τέλος του αγώνα».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με το ένα πόδι στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Μίτσελ ρωτήθηκε ποιόν αντίπαλο θα προτιμούσε στην κλήρωση: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Μέσα στο μεγαλείο μας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη είμαστε πιο ταπεινοί, αλλά οι χαρές μας κάνουν να νιώθουμε πολύ καλά. Δεν με απασχολεί ο αντίπαλος, αρκεί να προκριθούμε στη φάση των 16 της διοργάνωσης. Πάντως δεν θέλω ισπανική ομάδα, καλύτερα μια εκτός Ισπανίας. Οχι τίποτε άλλο, μπορεί να έχουμε κανένα ατύχημα και την αποκλείσουμε».

Ο Μίτσελ μίλησε για τον Σπανούλη!

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, ο ισπανός τεχνικός μίλησε για τον Σπανούλη: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είναι μια κατάσταση που μοιάζει πολύ με αυτή που ζούμε στην Ισπανία. Αλλά, δυστυχώς, λόγω και πολιτικών καταστάσεων, εδώ ζουν περισσότερο καιρό με αυτόν τον τρόπο. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Το ποδόσφαιρο και όλα τα αθλήματα γενικά αποτελούν μια ανάσα για τον κόσμο. Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ είναι πρωταθλητής Ευρώπης δύο διαδοχικές σεζόν, με μια απίστευτη μείωση του μπάτζετ. Ομως εδώ έχουμε τον Σπανούλη, οπότε είμαστε καλά. Η εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ προκαλεί μεγάλο πάθος και την παρακολουθεί πολύ ο κόσμος. Είναι ένας τρόπος να αφήσεις λίγο στην άκρη τα προβλήματα και να βρίσκεσαι λίγο περισσότερο στο πλευρό της πατρίδας σου».

Τέλος, μίλησε για την ομάδα του τη Ρεάλ Μαδρίτης λέγοντας ότι δεν βλέπει ως μελλοντικό πρόεδρο τον παλιό του συμπαίκτη και καλό του φίλο, Μανόλο Σαντσίς και ότι ο Κάρλο Αντσελότι βρίσκεται υπό εξέταση κάθε μέρα και η ομάδα είναι σε μεταβατική περίοδο.

Σε ότι αφορά τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο Μίτσελ επισήμανε πως δεν ξέρει αν είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, αλλά σίγουρα ο πιο αποτελεσματικός αυτή την στιγμή γιατί κρατάει όλη την Ρεάλ!

Ο Ολυμπιακός θα βραβεύσει τον Μάρκο Πάντελιτς στο περιθώριο του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης. Ο σέρβος διεθνής φορ που αγωνίστηκε στους Ερυθρόλευκους (2010 – 2013) και πανηγύρισε την κατάκτηση ισάριθμων τίτλων στο πρωτάθλημα (2011, 2012, 2013) και την κατάκτηση δύο Κυπέλλων( 2012, 2013) θα τιμηθεί από τη διοίκηση της ΠΑΕ για τη προσφορά του στο σύλλογο.