Φανταστική χαρακτήρισε τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ο Μίτσελ Γκονζάλες και εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές τους δύο στόπερ Μανωλά, Σιόβα. Ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων αφιέρωσε τη νίκη στον κόσμο της ομάδας του και ειδικά στον Πειραιά γιατί όπως είπε «ακούστηκαν πολλά άσχημα πράγματα».

«Ήταν μια φανταστική νίκη. Θέλω να την αφιερώσω στον κόσμο του Πειραιά, γιατί ακούστηκαν πολλά άσχημα σχόλια για την πόλη», τόνισε αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι ο Μίτσελ.

Ο ισπανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες του και χαρακτήρισε εξαιρετικούς τους δύο στόπερ Μανωλά, Σιόβα: «Σίγουρα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Ξέρουμε για τον ανταγωνισμό που υπάρχει σε αυτά τα παιχνίδια κι έπρεπε να παλέψουμε. Δεν είναι απλά μία νίκη. Είναι κάτι παραπάνω. Και το θέμα είναι πως έγινε. Θέλαμε να παίξουμε με έναν διαφορετικό τρόπο για να αντιμετωπίσουμε το καλό παιχνίδι που έκανε ο Παναθηναϊκός, αλλά και επειδή ο αγώνας σταματούσε κάθε πέντε λεπτά. Για ακόμη μία φορά ήμασταν πολύ σταθεροί στην άμυνα, ενώ είχαμε τον Μήτρογλου στην επίθεση. Ηταν μία φανταστική νίκη. Νιώθω πολύ ικανοποιημένος και περήφανος γιατί ότι ζήτησα οι παίκτες μου το έκαναν τέλεια. Οι δύο στόπερ, Μανωλάς και Σιόβας ήταν εξαιρετικοί, όπως και οι δύο μπακ ο Σαλίνο και ο Χολέμπας. Δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να κάνει πολλά πράγματα. Όταν λέμε ότι πρέπει να παίξουμε ως ομάδα, το ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν ένα καλό παράδειγμα. Πλέον σκέφτομαι το ματς της Τρίτης με την Μπενφίκα».

-Περιμένατε τη νίκη στο 90′ και πως θα σκοράρει πάλι ο Μήτρογλου; «Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχει αυτή η επιλογή. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες και μπορεί και να το περιμέναμε. Είχαμε ρίσκο στο παιχνίδι μας επειδή ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ επικίνδυνος στην αντεπίθεση. Αλλά δεν είπαμε ποτέ όχι στη νίκη και το καταφέραμε στο τέλος. Αλλάξαμε τους παίκτες στα άκρα και περιμέναμε από τον Νταβίντ (Φουστέρ) να κάνει αυτό που κάνει τόσες φορές, να δώσει δηλαδή την τελική πάσα στον επιθετικό. Δεν μπορώ να πω άλλα λόγια για τους παίκτες μου. Μόνο συγχαρητήρια».

-Τι διαφορετικό μπορεί να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπενφίκα;

Ο Μίτσελ είπε χαριτολογώντας: «Δεν θα δώσουμε πληροφορίες μήπως και μας παρακολουθεί ο προπονητής της Μπενφίκα. Αν θες μπορούμε να μιλήσουμε μετά τη συνέντευξη Τύπου. Εμείς έχουμε έναν τρόπο δουλειάς και δεν θέλουμε να τον αλλάξουμε».

-Για να διασπάσεις τον ρόμβο, πρέπει να παίζεις καλά από τα άκρα. Δεν έγινε αυτό από την ομάδα σας. Υπήρχε κάτι που δεν λειτούργησε σωστά από τις οδηγίες που είχατε δώσει;

«Οι παίκτες μου προσπάθησαν, αλλά δούλεψε καλά και ο Παναθηναϊκός. Δεν θα έλεγα ότι οι παίκτες μας πήγαν άσχημα, αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλή δουλειά στα πλάγια και όχι εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε παιχνίδι από εκεί. Στο ρόστερ μας, μπορούμε να αλλάξουμε παίκτες και να έχουμε πολλές επιλογές ακόμη κι αν τροποποιήσουμε το σύστημα. Με τον Βαϊς βάλαμε βάθος στο παιχνίδι μας, ενώ και ο Γιαταμπαρέ μας έσπρωξε πιο μπροστά. Ο Φουστέρ έμεινε λίγο πιο ελεύθερος και ήταν ο παίκτης που έκανε την κατάλληλη πάσα στον Μήτρογλου».

-Ένα σχόλιο για ατμόσφαιρα και διακοπές στο ντέρμπι;

«Σίγουρα ήταν αρνητικό για τις δύο ομάδες να υπάρχουν τόσες διακοπές, γιατί δεν μπορούσαν να ανοίξουν το παιχνίδι. Αλλά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη στο τέλος».

-Από τη μεσαία γραμμή και την επίθεση μείνατε ευχαριστημένος; Και είπατε για την άμυνα πως σας ικανοποίησε. Κι όμως ο Παναθηναϊκός έβγαλε πιο πολλές φάσεις από προηγούμενα ματς;

«Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, μία που έβγαλε ο Ρομπέρτο και άλλη μία που έφυγε άουτ. Αλλά όταν παίζεις με μία ομάδα που παίζει με δύο φορ στην πλάτη της άμυνας, πρέπει να προσέχεις και εμείς ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Αυτοί οι δύο επιθετικοί δεν έκαναν ούτε ένα σουτ προς το τέρμα. Είναι δύσκολο να τους μαρκάρεις. Γι’ αυτό και είπα για την καλή δουλειά που έκαναν οι στόπερ, αλλά και οι χαφ Μανιάτης και Σάμαρης».

Ο Αναστασίου

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του έμεινε ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος τόνισε ο Παναθηναϊκός άξιζε τη νίκη και θα πρέπει επιτέλους να τον αφήσουν να παίξει ποδόσφαιρο χωρίς να σφυρίζουν συνέχεια φάουλ εις βάρος των παικτών του, αφήνοντας αιχμές για τη διαιτησία.

«Τελείωσε το παιχνίδι, ευτυχώς. Ήταν ένα ντέρμπι, είχαμε ένα πλάνο, ξέραμε πως παίζει ο Ολυμπιακός, όπως ήξερε και αυτός, επιχειρήσαμε να εγκλωβίσουμε τα ατού του Ολυμπιακού και ειδικά τα στημένα», τόνισε ο Αναστασίου.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου παραδέχτηκε ο Πράσινος τεχνικός.

«Είχαμε τον έλεγχο σε όλο το ματς με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο. Δείξαμε ένα φόβο και δεν ανεβαίναμε στην επίθεση. Όσο κυλούσε το ματς, η εικόνα μας γινόταν καλύτερη και νομίζω ότι σταθήκαμε άτυχοι, γιατί στη καλύτερη φάση μας με τον Μέντες δεν βάλαμε γκολ. Στο δεύτερο μέρος η εντολή μου ήταν να πιέσουμε ψηλά. Ξέραμε ότι υπήρχε ρίσκο με τους ταχύτατους παίκτες του Ολυμπιακού, όμως είχαμε εμπιστοσύνη στους αμυντικούς μας στις προσωπικές μονομαχίες. Εμείς είχαμε τις ευκαιρίες με τους Πράνιτς, Τριανταφυλλόπουλο, Φιγκερόα. Όταν σε ένα τέτοιο ματς έχεις αυτές τις ευκαιρίες και δεν σκοράρεις, το σημαντικό είναι να μην χάσεις. Μία στιγμή αδράνειας κόστισε το γκολ στην ομάδα και ήρθε η ήττα. Η ομάδα δεν την άξιζε. Τα παιδιά προσπάθησαν, έδωσαν ότι είχαν και παραπάνω. Δεν έχω παράπονο. Συγχαρητήρια και στον κόσμο για τη στήριξη. Παρά την ήττα χειροκρότησε την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία νέα ομάδα σε μία δύσκολη εποχή. Αξίζει και έχει κερδίσει το σεβασμό όσων φιλάθλων ξέρουν μπάλα. Γίνεται όλο και καλύτερος και το δείχνει σε κάθε ματς. Δεν είμαι μίζερος στη ζωή μου και δεν πρόκειται να γίνω. Αφήστε μας να παίξουμε μπάλα. Τα φάουλ που σφυρίζονται εναντίον μας σε κάθε παιχνίδι ξεπερνάνε και αγώνα μπάσκετ. Δεν γίνομαι μίζερος, ούτε εγώ, ούτε και η ομάδα μου. Αφήστε μας να παίξουμε μπάλα».

-Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο σφύριγμα μετά το 10′. Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο;

«Εγώ δεν θα μιλήσω ποτέ για τη διαιτησία. Δεν το έκανα σε 10 παιχνίδια πρωταθλήματος και σε δύο παιχνίδια Κυπέλλου. Απαιτούμε, όμως, σεβασμό για την ομάδα μας, να μας αφήσουν να παίξουμε μπάλα».

-Θεωρείτε ότι ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να ξεπεράσει την ήττα από τον Ολυμπιακό και να συνεχίσει τη βελτίωση του;

«Ο Παναθηναϊκός βγαίνει πιο ισχυρός. Το έδειξε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, το έδειξε με τον Πανθρακικό, θα το δείξει ξανά. Η συνέχεια θα είναι καλύτερη για την ομάδα και θα την κάνει πιο δυνατή».

Σας αφήνει πίκρα το τελικό αποτέλεσμα;

«Το αυτονόητο να λέμε; Ότι και να πούμε. Όταν χάνεις και δεν το αξίζεις, αφήνει πίκρα».

-Βλέπουμε ότι οι ποδοσφαιριστές δεν διαμαρτύρονται στο διαιτητή και παραμένουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Πώς το έχετε πετύχει αυτό;

«Η αρχή μας είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο και να μην ασχολούμαστε με τη διαιτησία. Εάν κάνουμε όσα πρέπει στο γήπεδο, αυτό θα φανεί. Όποιος πάει να μας αδικήσει, θα φανεί. Νομίζω ότι η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο το δείχνει. Εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα να κάνει όσα πρέπει στο γήπεδο».

-Εσείς που ξέρετε τον Μέντες, περιμένατε την καλή παρουσία που είχε στο ντέρμπι ;

«Γνωρίζω τον Μέντες και τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Βρισκόταν σε μεγάλη αγωνιστική απραξία και χρειάζεται χρόνο. Είναι ένα παιδί που του ασκήθηκε κριτική από την πρώτη μέρα. Εγώ δεν άλλαξα τη σκέψη μου για αυτόν, ούτε ο ίδιος αμφισβήτησε τον εαυτό του. Είναι σημαντικός για τα αποδυτήρια, βοηθάει τους νέους παίκτες. Είναι ευτυχία να έχεις τέτοιους χαρακτήρες».

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από συγκυρίες;

«Είναι αυτό που είπα. Όταν έχεις τέσσερις κλασικές ευκαιρίες και δεν σκοράρεις. Το σημαντικό στο τετ α τετ είναι η ηρεμία. Εμείς δεν την είχαμε. Ο Μήτρογλου την είχε, είχε και την ποιότητα και πέτυχε το γκολ».

-Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε πολλές βαθιές μπαλιές από τα στόπερ στους επιθετικούς. Ήταν εντολή σας;

«Ήταν η τακτική μας ήταν να φέρουμε τη μπάλα γρήγορα στο επιθετικό μας δίδυμο γιατί πιστεύαμε ότι ο Ολυμπιακός θα είχε αργές επιστροφές και θα βγάζαμε φάσεις στο ένας εναντίον ενός. Οι Μπεργκ και Φιγκερόα είναι ικανοί στις τοποθετήσεις με το σώμα και έπαιξαν καλά».

-Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βελτιώσει κάποια πράγματα στη συνέχεια; Φάνηκε η βαθμολογική διαφορά που τον χωρίζει από τον Ολυμπιακό;

«Η διαφορά φαίνεται στο γήπεδο και μία ομάδα που άξιζε τη νίκη ήταν ο Παναθηναϊκός. Δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες και πληρώσαμε την απειρία μας. Έχουμε πολλές αδυναμίες, το ξέρουμε και το λέμε. Δεν γίναμε σούπερ ομάδα. Δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Παράλληλα, τα παιχνίδια τρέχουν και χρειαζόμαστε τα αποτελέσματα. Σήμερα δεν το πήραμε. Όμως ακόμα και μετά το γκολ του Μήτρογλου, είχαμε την κεφαλιά του Σίλντεφελντ για να ισοφαρίσουμε. Προσπαθούμε σε κάθε ματς και κάθε μέρα, να είμαστε καλύτεροι».

-Είδαμε τον Τριανταφυλλόπουλο να βάζει τα κλάματα μετά το τέλος του αγώνα για την ήττα. Τα νέα παιδιά αντιλαμβάνονται τη φανέλα που φοράνε;

«Εμείς από την πρώτη στιγμή έχουμε στόχο να γίνουμε ομάδα και να βγάζουμε υγεία. Αυτό φαίνεται και δεν αμφισβητείται. Έχουμε νέα παιδιά και έμπειρους παίκτες. Ο Κώστας είχε μία φυσιολογική αντίδραση, γιατί ήταν ίσως ο καλύτερός μας. Του βγήκε η ένταση και το πάθος της στιγμής. Το γαμώτο. Κανένας δεν πίστευε ότι θα χάσουμε. Είμαι μαθήματα για όλους και συνεχίζουμε. Ήταν θέμα πρεστίζ και γοήτρου, όμως η ζωή συνεχίζεται. Το χειροκρότημα στο τέλος ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τα παιδιά».

Ο Μανιάτης

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Γιάννης Μανιάτης αφιέρωσε τη νίκη στον κόσμο και στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Ηταν ένα πολύ δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες. Εμείς το πιστεύαμε ως το τελευταίο λεπτό ότι μπορούμε να νικήσουμε. Δεν ήμασταν πολύ καλοί , δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που παίξαμε στα προηγούμενα παιχνίδια», υποστήριξε ο Μανιάτης.

«Υπήρχε περισσότερο άγχος. Οι συμπαίκτες μου είχαν πίεση , κάποιοι έπαιζαν ντέρμπι για πρώτη φορά. Το ντέρμπι είναι ένα ματς διαφορετικό από άλλα ματς. Κερδίσαμε μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού, πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη και για την ψυχολογία μας. Το περιβραχιόνιο του αρχηγού είναι πολύ σημαντικό. Αντιπροσωπεύω όλη την ομάδα και τους φιλάθλους μας. Επρεπε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό για τους εαυτούς μας, για τη φανέλα, για τον κόσμο και για τον πρόεδρο», συμπλήρωσε ο αμυντικός του Ολυμπιακού.

Ο Μανιάτης αναφέρθηκε στην Μπενφίκα: «Πλέον, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με την Μπενφίκα, να αφήσουμε πίσω το ντέρμπι. Σίγουρα πετύχαμε μια μεγάλη νίκη κρατάμε ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς και πλέον έχουμε την Τρίτη ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι».

Ο Φουστέρ

Από την πλευρά του, ο Νταβίντ Φουστέρ τόνισε: «Ηταν μια δύσκολη αλλά δουλεμένη νίκη. Ξέραμε ότι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια άσχημη ατμόσφαιρα. Είναι σημαντική η συνεργασία μου με τον Μήτρογλου, με τον οποίο βρίσκομαι καλά μέσα στο γήπεδο».

Ο Μώραλης

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και δ΄ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Μώραλης που βρέθηκε στη Λεωφόρο δήλωσε:«Τηρουμένων των αναλογιών έγινε μία μεγάλη προσπάθεια από την Αστυνομία και τις δύο ομάδες και το παιχνίδι τελείωσε ομαλά. Ξέραμε ότι θα γίνουν κάποια περιστατικά όπως και έγιναν, αλλά το ντέρμπι τελείωσε ομαλά και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Σαν παράγοντας του Ολυμπιακού θέλω να πω ότι η φιλοξενία του Παναθηναϊκού ήταν πολύ καλή. Θέλω να επικρατήσουν τα ίδια μέτρα και οι ίδιες συμπεριφορές στο δεύτερο γύρο στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη».

Ο Θεοδωρίδης

Ωστόσο ο β΄ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης(ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού), μίλησε για ζούγκλα που μπορεί να θρηνήσουμε θύματα: «Νικήσαμε σε μια ατμόσφαιρα που ήταν ζούγκλα και ξέρετε ότι εγώ δε μασάω τα λόγια μου. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Ζαβραδινό, έκανε τα αδύνατα δυνατά ο άνθρωπος. Συγχαρητήρια και στους διαιτητές, είναι ήρωες. Δεν διέκοψαν το ματς, έκαναν τα αδύνατα – δυνατά για να τελειώσει το ματς και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εγώ ήθελα να τελειώσει το ματς και γι’ αυτό δε με είδατε να πάω να διαμαρτυρηθώ. Δε μου αρέσουν οι νίκες με αυτόν τον τρόπο. Νικήσαμε στο τέλος, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός βρήκε μια ευκαιρία με τον Μήτρογλου και πήρε τη νίκη. Αυτό το γήπεδο δεν μπορεί να ελεγχθεί και θα θρηνήσουμε θύματα εδώ μέσα, γιατί πάντοτε δε θα βρίσκεται η τεράστια αστυνομική δύναμη που βρέθηκε για το ντέρμπι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αστυνομία ».

Ο Μέντες

«Είμαστε θλιμμένοι με αυτό το αποτέλεσμα, είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιουργήσαμε τις περισσότερες ευκαιρίες ε Πραγματικά ήταν συγκλονιστική εμπειρία. Όλοι μιλούσανε για αυτό για εβδομάδες. Κατά την διάρκεια της τελευταίας προπόνησης είχαμε 3.000 κόσμο. Οι φίλαθλοι μας ήταν καταπληκτικοί. Το μόνο αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα», σχολίασε ο ολλανδός χαφ του Παναθηναϊκόυ Νταβίντ Μέντες.

*Κόπηκαν 15.009 εισιτήρια και εισπράχτηκαν 176.231 ευρώ.