Μετωπική σύγκρουση επίκειται μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και του επικεφαλής της FIFA Ζεπ Μπλάτερ για τις υποτιμητικές δηλώσεις που έκανε ο τελευταίος την Παρασκευή για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και είδαν το φως της δημοσιότητας χθες, όταν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 23 φιναλίστ που θα διεκδικήσουν τη Χρυσή Μπάλα.

Ο Μπλάτερ, που είναι επίτιμο μέλος της Ρεάλ από το 2006, «χτύπησε» τον Ρονάλντο στο υπογάστριο στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ερωτηθείς ποιος από τους Μέσι – Ρονάλντο είναι καλύτερος, ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαίρου είπε ότι και οι δύο είναι εξαιρετικοί, αλλά χαρακτήρισε τον Αργεντινό «καλό παιδί που κάθε πατέρας και κάθε μητέρα θα ήθελαν στο σπίτι. Αυτό τον κάνει δημοφιλή και φυσικά παίρνει πολλές ψήφους γιατί παίζει καλά και πετυχαίνει γκολ». Οταν αναφέρθηκε στον Ρονάλντο, σηκώθηκε από την καρέκλα του και διακωμώδησε τον τρόπο που συμπεριφέρεται στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας το γέλιο στο ακροατήριο. «Ο ένας δίνει περισσότερα χρήματα στον κομμωτή από τον άλλον, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Ο Ρονάλντο μοιάζει με στρατιωτικό διοικητή. Δεν μπορώ να πω ποιος είναι ο καλύτερος. Τους συμπαθώ και τους δύο αλλά προτιμώ τον Μέσι», είπε ο Μπλάτερ.

Υστερα από απαίτηση του προέδρου της Ρεάλ , Φλορεντίνο Πέρεθ ο Ελβετός απολογήθηκε εγγράφως σημειώνοντας πως τρέφει μεγάλο σεβασμό στον Ρονάλντο. Ο τελευταίος σχολίασε στο Facebook: «Δείχνει τον σεβασμό και την εκτίμηση της FIFA προς το πρόσωπό μου, την ομάδα μου και τη χώρα μου. Τώρα εξηγούνται πολλά».

Μέσι και Ρονάλντο ηγούνται της λίστας των 23 της FIFA για τη Χρυσή Μπάλα, στην οποία φέτος κυριαρχεί η Μπάγερν με έξι υποψηφιότητες. Ο ηγέτης της βαυαρικής ομάδας που κατέκτησε πέρυσι το τρεμπλ Φρανκ Ριμπερί θεωρείται το αντίπαλο δέος του Μέσι, που έχει στο σπίτι του το βαρύτιμο τρόπαιο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Στις 9 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν οι τρεις φιναλίστ και στις 13 Ιανουαρίου ο μεγάλος νικητής. Οι 23 υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα είναι: Μπέιλ, Καβάνι, Φαλκάο, Ινιέστα, Τσάβι, Αζάρ, Ιμπραΐμοβιτς, Λαμ, Μίλερ, Νόιερ, Οζίλ, Σβαϊνστάιγκερ, Λεβαντόφσκι, Μέσι, Νεϊμάρ, Σίλβα, Πίρλο, Ριμπερί, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι, Ρονάλντο, Σουάρες, Γιάγια Τουρέ.