Ενάντια στην πρόταση του Μπαράκ Ομπάμα για μια επίθεση στη Συρία τάχθηκε από τη Νέα Υόρκη ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος συμμετέχει αυτές τις ημέρες στο Αμερικανικό Οπεν.

Ο Τζόκοβιτς ήταν μόλις 12 ετών όταν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν επίθεση κατά της Σερβίας με βομβαρδισμούς στο Βελιγράδι για την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο γεγονός που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την πατρίδα του και να πάει να ζήσει – και να μάθει τένις – στη Γερμανία.

Την Κυριακή, από τη Νέα Υόρκη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε στους αμερικανούς δημοσιογράφους ότι μια επίθεση κατά της Συρίας θα ήταν «λάθος» και «καταστροφική».

«Είμαι απόλυτα εναντίον των όπλων και κάθε αεροπορικού χτυπήματος, ή επίθεσης με πυραύλους. Είμαι απόλυτα εναντίον σε κάθε τι που καταστρέφει διότι έχω προσωπική εμπειρία. Ξέρω ότι δεν μπορεί να κάνει σε κανέναν καλό» είπε ο Τζόκοβιτς.

«Αυτά που πέρασα εγώ και οι συμπατριώτες μου είναι κάτι που δεν εύχομαι σε κανέναν να περάσει. Ο πόλεμος είναι το χειρότερο που μπορεί να περάσει κανείς. Κανείς δεν κερδίζει στην πραγματικότητα κάτι» προσέθεσε ο 26χρονος Σέρβος.