Στο μπάσκετ είναι γνωστό ότι η ισοπαλία οδηγεί στην παράταση για να βγει ο νικητής. Αντίθετα ο έρωτας είναι ο μόνος αγώνας που και οι δύο είναι κερδισμένοι στην ισοπαλία.

Η Ρενέ Στυλιαρά το ενστερνίζεται και το γνωρίζει καλά, όντας πολύ καλή παίκτρια του μπάσκετ αλλά και στιχουργός και συγγραφέας του έρωτα.

Η πρώτη ποιητική της συλλογή με τον τίτλο «Διακριτικά» (από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης) μπορεί να εξέπληξε όσους δεν την ήξεραν, αλλά όχι και τον προπονητή της στις γυναίκες του Πρωτέα Βούλας Αλέκο Δάγλα. «Ειλικρινά δεν ξέρω μέχρι πού θα φτάσει αυτό το παιδί, που δεν σταματά να σε εκπλήσσει» την προλόγισε στην παρουσίαση του βιβλίου της.

Στα 18 της, εκτός του βιβλίου και της αθλητικής της πορείας με τον Πρωτέα Βούλας, έχει προλάβει να ασχοληθεί με τη φωτογραφία, την αστρονομία, τη στιχουργική, με installations φωτισμού ενώ σπουδάζει και Οικονομικά!

«Οταν σου αρέσει αυτό που κάνεις δεν το χορταίνεις και σαφώς δεν σε κουράζει. Απλά θα με βόλευε να είχε η μέρα 4-5 ώρες παραπάνω για να κοιμάμαι λίγο παραπάνω… Βλέπετε, συνήθως γράφω το βράδυ» λέει στα «ΝΕΑ» η γλυκύτατη Ρενέ που διαπρέπει στην ομάδα νεανίδων του Πρωτέα Βούλας.

Με συμπαίκτρια μάλιστα την κόρη του Παναγιώτη Φασούλα (φυσικά, η πιο ψηλή παίκτρια της ομάδας και με το Νο 13 στη φανέλα όπως ο πατέρας της!) τη Μαριέλλα έχουν βάλει πλώρη για μεγάλα πράγματα.

«Εφέτος η ομάδα μας των γυναικών ανέβηκε στην Α1, ενώ προσωπικά ζήσαμε την πιο κορυφαία μας στιγμή με τη κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα σε μεγάλες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Μπορεί λόγω ηλικίας να μην είχα εκεί συμμετοχή, αλλά οι στιγμές ήταν μαγικές, ανεπανάληπτες, ιδιαίτερα μετά τη λήξη του τελικού» λέει η νεαρή παίκτρια, που έχει ήδη γράψει και στίχους για τραγούδι.

«Μαζί με τον Νικόλα τον Αδέσποτο γράψαμε τους στίχους του τραγουδιού «Νοθεία» που τραγουδάει η Τζόρτζια μαζί με τον Νικόλα, με το συγκρότημά τους, τους Μπλε. Είναι κάτι που μου αρέσει ιδιαίτερα, το να γράφω στίχους αλλά και ποιήματα. Το είχα ξεκινήσει σαν χόμπι και με γεμίζει».

Στην παρουσίαση βρέθηκαν 200-250 άτομα, αριθμός που σπάνια συναντάς σε μια νέα προσπάθεια και σε πρώτη ποιητική συλλογή.

«Ηταν πραγματικά ευχάριστη έκπληξη από ανθρώπους που με αγαπούν. Ακόμα πιο ενθουσιασμένη ήμουν μετά όταν μου έστελναν μηνύματα αναφέροντας αποσπάσματα από το βιβλίο και πόσο τους άρεσε.

Είναι ένα βιβλίο το οποίο βασίζεται στη φιλοσοφία μου ότι σε πρώιμο στάδιο όλοι με τον ίδιο τρόπο βιώνουμε τον έρωτα, απλά η εξωτερίκευση διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η συλλογή μου αποτελείται από 30 αυτοτελή ποιήματα που όμως όλα μαζί συνθέτουν μια ερωτική ιστορία από την αρχή και σε όλες τις φάσεις» λέει η νεαρή καλλιτέχνις (και εξαιρετική αθλήτρια) που παρά την κρίση θα την ακούσεις πάντα χαμογελαστή και αισιόδοξη.

«Είμαι από τη φύση μου και πιστεύω ότι πάντα υπάρχουν ευκαιρίες, αρκεί να προσπαθήσεις περισσότερο να τις αρπάξεις. Ευτυχώς οι ηθικές αρχές και αξίες που έχω πάρει από την οικογένειά μου τόσο εγώ όσο και τα αδέλφια μου (μια αδελφή και ένας αδελφός) είναι το πιο δυνατό εφόδιο για τη ζωή μου».

Στον τελικό του Κυπέλλου έκλαψε από χαρά, αλλά ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση ένιωσε όταν την ημέρα που έκλεισε τα 18 την περίμεναν στο γήπεδο τρεις τούρτες! Από τις συμπαίκτριές της, τη διοίκηση της ομάδας και από γονείς του συλλόγου.

«Ηταν η πιο όμορφη μέρα μου στον Πρωτέα, αξέχαστη πραγματικά, παρέα με αγαπημένους ανθρώπους» συνεχίζει η Ρενέ την οποία στην αρχή πείραζαν οι συμπαίκτριές της που έγραφε, αλλά τώρα έχει τον σεβασμό τους και όλες πήγαν στην παρουσίαση.

«Ολοι στην ίδια θάλασσα ταξιδεύουμε, απλά με διαφορετικά μέσα» λέει με νόημα η νεαρή αθλήτρια, που μόλις έχει ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι της ζωής και αξίζει να το χαρεί όσο μπορεί.