Καταιγίδα ντόπας σάρωσε την Κυριακή των κόσμο των σπριντ στον στίβο, αφού μετά τον φημισμένο Αμερικανό Τάισον Γκέι, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία και ο Τζαμαϊκανός Ασάφα Πάουελ!

Σύμφωνα με τον μάνατζερ του Πάουελ, Πολ Ντόιλ, σε έλεγχο που έγινε στο εθνικό πρωτάθλημα της Τζαμάικα ανιχνεύτηκε διεγερτική ουσία. Οπως μετέδωσε το BBC, ο Πάουελ είναι ένας από τους πέντε Τζαμαϊκανούς που είχαν βρεθεί θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες.

Ο Πάουελ είχε ήδη αποκλειστεί από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που θα διεξαχθεί στη Μόσχα τον Αυγουστο. Την είδηση για την ανίχνευση απαγορευμένης ουσίας έδωσε η εταιρία που τον εκπροσωπεί.

Ανακοινώθηκε επίσης και το όνομα της τζαμαϊικανής σπρίντερ, Σερόν Σίμπσον, η οποία επίσης βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία. Η Σίμπσον είναι μία αθλήτρια που έχει κατακτήσει μετάλλια σε Ολυμπιακούς αγώνες με ομάδες σκυταλοδρομιών. Ειχε πάρει χρυσό το 2004 στην Αθήνα στα 4Χ100μ και ασημένιο το 2012 στο Λονδίνο. Επίσης, το 2008 στο Πεκίνο, είχε πάρει το ασημένιο στα 100μ.

Θυμίζουμε ότι αυτές δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις ντόπινγκ στο χώρο των σπριντ. Πριν από ένα μήνα, είχε βρεθεί θετική σε απαγορευμένη ουσία και η τζαμαικανή Βερόνικα Κάμπντελ-Μπράουν.

Ο Πάουελ κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ. από το 2005 ως το 2008 και είναι χρυσός ολυμπιονίκης με την ομάδα της τζαμάικα στη σκυταλοδρομία 4Χ100 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.