«Ο κόσμος είναι ο νικητής. Ξέρουμε πως δεν παίξαμε καλά και είναι αυτός που ώθησε την ομάδα. Είναι πολύ όμορφο να ξέρεις πως και στο Μπέλο Οριζόντε σε υποδέχονται θερμά».

Ο προπονητής της Βραζιλίας Λουίς Φελίπε Σκολάρι αναγνώρισε πως μεγάλο ποσοστό της νίκης της ομάδας του με 2-1 επί της Ουρουγουάης στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών ανήκει στους 57.000 φιλάθλους οι οποίοι παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Μπέλο Οριζόντε γέμισαν το Στάδιο Μινεϊράο.

Η Σελεσάο πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνισή της στη φετινή διοργάνωση, αλλά το γεγονός αυτό δεν μείωσε τη χαρά του Σκολάρι για την τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή που εξασφάλισε η ομάδα του στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

«Πιστεύω πως στα 10 τελευταία χρόνια, εκτός του περσινού τελικού του Κυπέλλου (ανάμεσα στην Παλμέιρας και την Κοριτίμπα) ήταν το πιο συναρπαστικό παιχνίδι. Η ομάδα δεν έπαιξε καλά και της λείπει η εμπειρία. Εχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε. Είναι ακόμα νέοι και αντιμετωπίζουν δυσκολίες όταν το παιχνίδι είναι λίγο διαφορετικό».

Η απειρία των παικτών της Βραζιλίας φάνηκε ιδιαίτερα στο γκολ της ισοφάρισης των Ουρουγουανών που πέτυχε ο Καβάνι στο 48′ εκμεταλλευόμενος τις πολύ κακές επιλογές των βραζιλιάνων αμυντικών, που δεν αποφάσιζαν να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή τους.

Η Ουρουγουάη έχασε επίσης χρυσή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 13′ αλλά ο Φορλάν αστόχησε στο πέναλτι.

Ο Παουλίνιο ήταν ο δημιουργός του πρώτου γκολ της Βραζιλίας (Φρεντ 41′) και ο εκτελεστής του δεύτερου με κεφαλιά τέσσερα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου.

Ηταν ο έβδομος αγώνας που η Βραζιλία παραμένει αήτητη σε αναμετρήσεις με την Ουρουγουάη, ενώ νίκησε για 11η συνεχόμενη φορά στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Μαρακανά και αντίπαλος της Σελεσάο θα είναι μία από τις Ισπανία – Ιταλία που αναμετρώνται απόψε.