Ρόλο Πυθίας προτίμησε ο Γιουπ Χάινκες στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματίσει μετά την κατάκτηση του τρεμπλ με την Μπάγερν. Ο Γιουπ Χάινκες δεν πηγαίνει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν παραμένει όμως ούτε στην Μπάγερν. Ξεκινά άμεσα διακοπές. Ομως δεν αποσύρεται.

Συμπέρασμα: ο Χάινκες κάτι περιμένει. Τι; Ο χρόνος θα δείξει. Η εφημερίδα «Ντι Βελτ» είχε τον εξής χαρακτηριστικό τίτλο: «Ο Χάινκες είναι το μαύρο σύννεφο πάνω από τον Γκουαρντιόλα», επηρεασμένη από την εμμονή του Γερμανού –όχι αδικαιολόγητη –να αναφέρεται στη «δουλειά» του. «Αφήνω πίσω μου μία παγκόσμιας κλάσης ομάδα. Ισως την καλύτερη ομάδα στον κόσμο». Το μήνυμα είχε σαφή προορισμό. Και τα «καρφιά» για τον Γκουαρντιόλα συνεχίστηκαν: «Ο Ούλι Χένες με ρώτησε πέρυσι: Πιστεύεις ότι μπορούμε κάποια στιγμή να παίξουμε σαν την Μπαρτσελόνα; Κι εγώ του απάντησα: Ούλι, η Μπάγερν δεν μπορεί να παίξει σαν την Μπαρτσελόνα γιατί παίζει σύγχρονο και πιο επιτυχημένο ποδόσφαιρο».

Εχοντας στα εξαπτέρυγα τον πρόεδρο της Μπάγερν Ούλι Χένες και τον CEO Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε που του πρόσφεραν ένα βιβλίο με την ιστορία της Μπάγερν με τον αριθμό 1.613, που συμβολίζει την ημερομηνία 1 Ιουνίου 2013 που κατέκτησε το τρίτο τρόπαιο της σεζόν (Κύπελλο), ο 68 ετών Χάινκες είπε στους δημοσιογράφους που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα Τύπου στο προπονητικό κέντρο της ομάδας ότι μετά τον περυσινό χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ είχε υποσχεθεί στη σύζυγό του Ιρις ό,τι θα ολοκλήρωνε το συμβόλαιό του με τους Βαυαρούς και μετά θα έφευγε.

«Τη φετινή σεζόν έφτασα στα όριά μου. Τις προηγούμενες εβδομάδες συνειδητοποίησα ότι βρίσκομαι σε τέτοια ηλικία που η ανάκτηση των δυνάμεών μου διαρκεί περισσότερο χρόνο. Το κοουτσάρισμα της Μπάγερν απαιτεί περισσότερη δύναμη και ενέργεια απ’ ό,τι αν είσαι καγκελάριος, ενώ δεν σου επιτρέπει να έχεις ιδιωτική ζωή».

Ο Χάινκες αποτελούσε μία από τις επιλογές της Ρεάλ Μαδρίτης για να αντικαταστήσει τον Ζοζέ Μουρίνιο, που συνεχίζει στην Τσέλσι. Πολλοί περίμεναν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι ο Γερμανός θα ανακοίνωνε τη συμφωνία του με τον ισπανικό σύλλογο. Εμμέσως επιβεβαίωσε ότι υπήρχε πρόταση από τη Ρεάλ, λέγοντας ότι η ομάδα που ενδιαφέρθηκε γι’ αυτόν είναι «πάνω από τις άλλες».

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Χένες, Ρουμενίγκε και Μπεκενμπάουερ δεν ήθελαν αυτό το φλερτ να καταλήξει σε σχέση και πολλοί σχολίασαν μέσα στην αίθουσα Τύπου ότι το «Danke, Jupp!» («Ευχαριστούμε, Γιουπ») με τη φωτογραφία του που δημιουργούσε φόντο πίσω από τον Χάινκες δεν ήταν για το τρεμπλ αλλά για την απόφασή του να μην πάει στη Ρεάλ.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Χάινκες απάντησε αόριστα, λέγοντας ότι η λέξη «αποχαιρετισμός» δεν περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιό του και προκαλώντας τρικυμία στη φαντασία του Τύπου, κυρίως του ισπανικού που υποπτεύεται ότι άφησε ανοιχτή πόρτα στη Ρεάλ Μαδρίτης.