Ο Γιουπ Χάινκες παραδίδει την Μπάγερν στον Πεπ Γκουαρντιόλα, έχοντας κατακτήσει όλους τους τίτλους της χρονιάς! Ο 68χρονος τεχνικός θα κάνει γνωστές τις προθέσεις του αύριο, ενώ αρνήθηκε «λευκή επιταγή» που του πρότεινε η Μπάγερν για να παραμείνει στην ομάδα ως τεχνικός σύμβουλος.

«Εχω πάρει την απόφασή μου», είπε ο Χάινκες μετά την προχθεσινή κατάκτηση και του Κυπέλλου.

Η Μπάγερν νίκησε στον τελικό 3-2 τη Στουτγάρδη και έγινε η έβδομη ομάδα στην ιστορία που κάνει το τρεμπλ. Είχαν προηγηθεί οι Σέλτικ (1967), Αγιαξ (1972), Αϊντχόβεν (1988), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1999), Μπαρτσελόνα (2009) και Ιντερ (2010).

«Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή. Η ομάδα μού έκανε ένα σπουδαίο δώρο. Το τρεμπλ είναι μοναδικό. Ο καθοριστικός παράγοντας για αυτό ήταν το ομαδικό πνεύμα», είπε ο Γιουπ Χάινκες. Ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν, Φραντς Μπεκενμπάουερ, υποστήριξε ότι αυτή είναι η καλύτερη χρονιά της Μπάγερν και χαρακτήρισε τον Χάινκες «πατέρα αυτής της επιτυχίας».

«Είναι μία ιστορική επιτυχία για την Μπάγερν και τους οπαδούς της. Θα ήθελα να παραμείνω στην Μπάγερν όσο περισσότερο γίνεται» δήλωσε ο Φρανκ Ριμπερί.

Παρά τη βροχή, χιλιάδες οπαδοί της Μπάγερν, συγκεντρώθηκαν χτες σε κεντρική πλατεία του Μονάχου για να αποθεώσουν τους ποδοσφαιριστές που έκαναν παρέλαση σε ανοιχτό λεωφορείο.